Μόνος ολομόναχος
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Επαναλειτουργία των αιρετικών

Η σκέψη μου είναι να επαναλειτουργήσω τα αιρετικά.
Σε άλλη όμως βάση. Όπως ίσως θα έχετε διακρίνει, η σταθερά επαναλαμβανόμενη θέση μου είναι ότι η χώρα μας εκτροχιάσθηκε, με ότι αυτό σημαίνει για τις ζωές των ανθρώπων, όχι λόγω μνημονίων, αλλά εξ αιτίας του λανθασμένου τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και του εντελώς στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης, που ακολουθήσαμε δεκαετίες τώρα. Και για να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο, ακλόνητη πεποίθησή μου είναι, ότι απαιτούνται να γίνουν πολλά στις τοπικές κοινωνίες.
Στο διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης θα προσπαθήσω να επικεντρώσω από εδώ και μπρος στα αιρετικά. Και θα προσπαθήσω να προκαλέσω έναν ειλικρινή διάλογο γύρω από τα τοπικά θέματα και στο τί πρέπει να αλλάξει. Και θα δω αν μπορούν τα αιρετικά να βοηθήσουν σ΄αυτό. Βλέποντας και κάνοντας. Θα δω στο μέλλον εάν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα η επαναλειτουργία του blog.
Ξεκαθαρίζω ότι παραμένω ένας απλός μπλόγκερ.
Δεν θα είμαι στο μέλλον υποψήφιος.
Πιστεύω ότι βοήθησα, κατά το δυνατόν, με την υποψηφιότητά μου, όχι μόνον το κόμμα στο οποίο πίστεψα και πιστεύω, αλλά και για να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος για τα τοπικά θέματα.
Όμως, νομίζω, ότι απέτυχα, στο να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση για τον τόπο και για τις θέσεις καθενός, πάνω στα σοβαρότατα τοπικά θέματα.
Γνωρίζω ότι θα στεναχωρήσω κάποιους, αλλά θεωρώ θετικό ότι εξελέγη βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ ένας άνθρωπος, που έχει ειλικρινά αγωνισθεί για τοπικά θέματα. Διαφωνώ σε πολλά μαζί του. Κυρίως διαφωνώ με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ο Μήτσος ο Κοδέλλας δεν είχε για πολλά χρόνια μια συνεπή στάση πάνω σε τοπικά ζητήματα. Γνωρίζω ότι θα στεναχωρήσω κάποιους, αλλά μου φαίνεται αδιανόητο, ότι θα μπορούσαμε σήμερα να είχαμε βουλευτή Αργολίδας (δεν εξελέγη για λίγους σταυρούς) έναν άνθρωπο, που μπορεί να είναι καλός και χρυσός και τίμιος και αγωνιστής (δεν ξέρω), αλλά που τον γνωρίσαμε στην Αργολίδα μόλις πριν από ελάχιστους μήνες.
Μου φαίνεται αδιανόητο ότι εξελέγη εκ νέου βουλευτής Αργολίδας, ένας άνθρωπος, που μας πέθανε σε ερωτήσεις στη Βουλή, μόλις δύο-τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Έναν άνθρωπο που θυμήθηκε κάποιες μέρες πριν από τις εκλογές να κάνει ερώτηση στη Βουλή για τα ΞΕΝΙΑ , (για τα χάλια των οποίων ευθύνεται κυρίως η Νέα Δημοκρατία), που ξαφνικά θυμήθηκε το ΤΟΜΚΟ, την κατάσταση στο λιμάνι, που έχει συνεργήσει στον λάθος σχεδιασμό του έργου του Αναβάλου κλπ.
Μου φαίνεται αδιανόητο, ότι θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε Κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες να μην γνωρίζουν απολύτως τίποτα για το τί πιστεύει το κόμμα αυτό για τα τοπικά θέματα. Εντάξει τα καταργήσαμε τα μνημόνια. Τα τοπικά ζητήματα θα λυθούν; Και πώς;
Είναι ακράδαντη η πεποίθησή μου ότι η άλλη πρόταση έχει ολοκληρώσει την τροχιά της με τα τόσα θετικά που έχει κάνει και τα ελάχιστα αρνητικά. Είμαι ο πρώτος που το λέω, αλλά ας το παραδεχθούμε όλοι. Δεν γνωρίζω ποιο καινούργιο τοπικό σχήμα μπορεί να ξεπηδήσει. Αλλά για να έχει τη συμπαράστασή μου, πρέπει να γίνει αντιγραφειοκρατικό, με ανθρώπους έτοιμους να βοηθήσουν και να προσφέρουν και το κυριότερο να δώσει προτεραιότητα στις  τεράστιες χρόνιες τοπικές αγκυλώσεις και τα στραβά που έχουν γίνει  και να μην πιστεύει στα παλαβά, ότι ο τόπος θα πάει αυτόματα μπροστά, με την κατάργηση των μνημονίων. Κατά τη γνώμη μου, τα πράγματα ήσαν αποκρουστικά, κυρίως  τις προηγούμενες δεκαετίες, όταν τα χρήματα έπεφταν με τη σέσουλα, πολιτικές καριέρες απογειωνόντουσαν με τα δανεικά και αγύριστα. Όλα που μας συμβαίνουν σήμερα έχουν τη ρίζα τους στις ευκολίες του παρελθόντος, που έδιναν στα συντηρητικά-αντιδραστικά τοπικά σχήματα παντοδυναμίες.
Δεν απογοητεύομαι. Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης.
Όμως δεν θα είμαι από εδώ και μπρος υποψήφιος.
Ο λαός επέλεξε κατά το παρελθόν. Επέλεγε το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ και την καταστροφική  Νέα Δημοκρατία, διότι είχαν τις ευκολίες των δανεικών χρημάτων, τον εύκολο λόγο και έκαναν άφθονα τα πολιτικά χατίρια. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού επέλεξε σήμερα τους ναζιστές. Επέλεξε ακόμα την εύκολη αντιμνημονιακή ρητορεία του Παναγιώτη και του Αλέξη. Κόντεψε να κάνει βουλευτή Αργολίδας, έναν άγνωστο σε όλους, μόνον και μόνον διότι ήταν ο ευνοούμενος του αντιμνημονιασμού. Επέλεγε στο παρελθόν με τεράστιες πλειοψηφίες τον Τσούρνο και τον Αναγνωσταρά.  Επέλεξε μόλις πριν από ένα και κάτι χρόνο τον Σαλεσιώτη για αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο.
Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης. Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Με μια μόνο εξαίρεση. Θα μπορούσα να βοηθήσω  στις αυτοδιοικητικές εκλογές,μόνον σε ένα προοδευτικό τοπικό σχήμα, που θα ασχοληθεί με τα τοπικά θέματα και θα έχει ως επικεφαλής, κάποιον που, πραγματικά και επί δεκαετίες ήταν και είναι  ενεργός πολίτης του Ναυπλίου. Για όποιον κατάλαβε....

8 σχόλια:

 1. Καλημερα Κωστα ! Αναμενουμε τα σχολια σου περι Τοπικης Αυτοδιοικησης και Αναπλιου πριν πεσει το Παλαμηδι και η Αμυμωνη και μας πλακωσουν ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.youtube.com/watch?v=XfKCUInXVLk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια στον Μήτσο Κοδ., συγχαρητήρια και στον μπαμπά του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συνέβαλες κι εσύ όσο μπορούσες για να έχει κυβέρνηση ο τόπος... Έβαλες κι εσύ το λιθαράκι σου στο οικοδόμημα Σαμαρά. Και τώρα; Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σωστά Κώστα, δεν έχει νόημα να είσαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Η ζημιά με τη ΔΗΜΑΡ έγινε και είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Τελευταία φάση του σχεδίου, πρόγραμμα 100 ημερών και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Άλλωστε βγήκαν τώρα τα κουκιά και ο νοών νοείτω.

  Πλέον, όλοι οι "εν υπνώσει" πίσω στα καβούκια τους.

  Όσο για τα αυτοδιοικητικά... τον Μανιάτη τον ρωτήσατε ή έτσι λέμε καμιά ιστορία για να περνάει η ώρα;

  (Πάντως αυτό με τις "πολλές δεκαετίες" σε ανανέωση μου κάνει κάτι με καθαρούς και άφθαρτους... νομίζω;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σωτηρία Παπαδοπούλου5 Ιουλίου 2012 - 3:42 μ.μ.

  Αγαπητέ Κώστα χαίρομε για την επιστροφή σου στην μπλογκοσφαιρα, λυπάμαι που δεν είσαι στην Βουλή αν και η ιδεολογία μας είναι διαφορετική αλλά οι αξίες και η ηθική είναι ανεξάρτητες από ιδεολογίες. Επίσης χαίρομε που είσαι από τους ανθρώπους που αποχωρούν όταν πρέπει και ..τέλος πάντων αυτά .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητέ Κώστα κρίμα που δεν σε επέλεξαν για αντιπρόσωπο στη βουλή. Αναλογίσου όμως τι πολιτικά φρούτα επέλεγαν και συνεχίζουν να επιλέγουν και να στέλνουν στο κοινοβούλιο οι αργολιδείς και αυτό να σε ηρεμήσει. Οσο γιά το πρόσωπο που πρέπει να ηγηθεί στα δημοτικά είναι εμφανές σε όλους τους νοήμονες και ηθικούς δημότες ποιόν εννοείς. Ολοι γνωρίζουμε ποιός είναι ο καταλληλότερος το ομολογούν ακόμα και επισκέπτες εξωτερικού που έχουν ξεναγηθεί στη πολη από αυτό το πρόσωπο. Αλλά όμως φίλε μου πήξαμε από αγγράμματους ρουμανο πτυχιούχους και το κάναμε βαλκαν εξπρεςς............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολύ πελάτες του μαγαζιού και αρκετοί δανειζόμενοι ψηφίσανε τον μπαμπά, εε τον Δημήτρη ήθελα να πω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή