Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Οι ξεπερασμένοι

Με αφορμή τη χθεσινή επιστολή φίλου, που την ανάρτησα, θα πω και εγώ δυο λογάκια.
Είναι αξιοπρόσεκτο ότι όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που είναι αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες, επιστήμονες με πολύ καλή διαδρομή στην πόλη και την περιοχή της, αγρότες που προσπαθούν με τη δουλειά τους και όχι με κόλπα να επιζήσουν, όλοι αυτοί αποτελούν τους υπέρμαχους της δημιουργίας ενός ζωντανού δημοτικού σχήματος, χωρίς καπέλα και χρίσματα, χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς και συμπλέγματα ανωτερότητας, ώστε να δούμε μπροστά και να απαλλαγούμε από τη σημερινή κατάσταση.
Και από την άλλη αντιδρά το τμήμα των ευεργεθέντων από την Πασοκική διακυβέρνηση των προηγούμενων δεκαετιών. Μπορεί και ομιλεί για παράδειγμα αυτός που έχει λάβει την προνομιακή άδεια. Αυτός που δεν έχει αγωνισθεί, δεν έχει μιλήσει, δεν έχει εκφράσει καν την άποψή του για τα τεκταινόμενα της δημοτικής αρχής Αναγνωσταρά. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι στους μηχανισμούς που επιχειρούν να ελέγξουν οι διαπλεχθέντες, τα άτομα του παρελθόντος, που ουσιαστικά ενισχύουν όλα αυτά τα χρόνια την υπάρχουσα κατάσταση και επιθυμούν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.
Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να τους ξεπεράσουμε. Η κοινωνία πάντως τους ξεπέρασε. Είναι ώρα όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη Ναυπλία του αύριο. Χωρίς διαπλεκόμενους και όπως λέει ο φίλος στην επιστολή του χωρίς τα ευεργεθέντα γαλάζια golden boys και τους ευεργεθέντες πράσινους golden μεσόκοπους.

3 σχόλια:

  1. Ωχου τέλος πάντων με αυτά τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες... Ένας καλός και ικανός άνθρωπος βρέθηκε και το ΠΑΣΟΚ ενώ μπορεί να κερδίσει κάποτε μερίδιο "νίκης" στ' Ανάπλι συνεχίζει να μπουρδουκλώνεται και στο τέλος θα οδηγηθεί σε αυτοκτονία... Πειράζει που ο Γιάννης ο Γκιόλας είναι με μαθηματική ακρίβεια έτσι όπως είναι τα πράγματα το φαβορί για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές; Πειράζει δηλαδή που θα ψηφιστεί ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής απόχρωσης; Μήπως μετά την πλήρη αποκάλυψη του πολιτικού παιχνιδιού που πάει να παιχτεί με την κοινή στήριξη βουλευτού στους υποψηφίους με την κοινή καταγωγή μια μεγάλη μερίδα σκεπτόμενων ανθρώπων που κάθε άλλο παρά συντηρητικοί θα λέγονταν, θα συνταυτιστούν μαζί του; Αυτά τα ολίγα για να μη νομίζουν οτι κάποιοι μπορούν να χειραγωγήσουν τον πολύπαθο και δύσμοιρο λαό. Αρκετά με το παιχνίδι που έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νέο σύνθημα "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΤΣΟΥΡΝΙΣΤΑΝ".
    Ευθύνες για ένα βιολογικό καθαρισμό που ποτέ δε λειτούργησε σωστά. Ευθύνες για το διορισμό γιών, ανιψιών, ξαδέρφων καί σε υπαλληλικό επίπεδο καί σε αιρετό επίπεδο. Cosa Nostra!!! Ευθύνες για μία μελέτη συνεδριακού κέντρου με αμαρτωλή σύμβαση με Μαραβέα από δημαρχία Τσούρνου που ποτέ δεν υλοποιήθηκε... Ένα σχέδιο πόλεως, πού αλλού, ανατιθεμένο στον ίδιο μελετητή (γνωστό από τα αίσχη των κτιρίων του Τολού πάνω στην άμμο...)που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Ενοποίηση οικοδομικών τετραγώνων, τό φαγε το ρέμμα στην Ευαγγελίστρια, μπαζώθηκε... Τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείες ο δήμαρχος και με γνωστό μελετητή που του ανατίθενται σωρεία μελετών με απευθείας ανάθεση, ραγδαία αύξηση αντιπαροχών μετά την ανάληψη της δημαρχίας. Καλά ρε τόσο μαλάκες είμαστε εμείς οι Ναυπλιείς. Επειδή ο μελετητής στον προοδευτικό χώρο (ΠΑΣΟΚ ας γελάσουμε...), συνέταιρος με καλό παιδί μέλος του συριζα κλείνουν όλα τα στόματα? Βίλες πάνω στον αιγιαλό, βουλευτές στο κόλπο και ο λαός τον ύπνο του μαλάκα???????όχι του δικαίου φυσικά... Ξυπνάτε ωρε Έλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πρωτοβουλία δημοτών Ναυπλίου είναι η πλέον υγιής δημοτική κίνηση με ανθρώπους που χρόνια διεκδικούν το αυτονόητο τη καλύτερη διαχείρηση της πόλης και του περιβάλλοντος. Οι πολίτες αυτής της πόλης ας αντιληφθούν επιτέλους οτι οι παραδοσιακοί κομματικοί υποψήφιοι ευθύνονται για τα χάλια της οικονομίας και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος(θάλασσα, αέρας νερό) Είναι καιρός να τους γυρίσουν τη πλάτη γιατί οδήγησαν με τα συσσωρευμένα χρέη τη κοινωνία σε αδιέξοδο. Η δημοτική κίνηση Ναύπλιο η άλλη πρόταση πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να διαχειριστεί τη πόλη με αξιοπρέπεια και σεβασμό που της ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή