Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Για να απογειωθεί τουριστικά τ΄Ανάπλι!!! Και όμως γίνεται


Πήγαν ταξίδι στη Νέα Υόρκη και στη Μόσχα!!!!
Πέρσι πήγαν. Εφέτος δεν ξαναπήγαν. Ούτε εκεί, ούτε αλλού.
Εάν κερδίσαμε κάτι με την συμμετοχή μας στις τουριστικές εκθέσεις της Μόσχας και της Νέας Υόρκης, εφέτος δεν το κερδίσαμε, αφού απουσιάσαμε.
Εάν δεν κερδίσαμε κάτι από τις περσινές αυτές συμμετοχές μας, τότε εφέτος γλιτώσαμε τα έξοδα των ταξιδακίων. Κέρδος είχαμε εφέτος

Έχετε άραγε  αναρωτηθεί; Έχει αναρωτηθεί κάποιος;
Ποιο ήταν το συγκεκριμένο κέρδος από τις δύο αυτές συμμετοχές-αποστολές που πληρώσαμε εμείς οι φορολογούμενοι δημότες;
Κατέφτασε στην πόλη μας έστω και ένα Αμερικάνος λόγω της συμμετοχής μας σε αυτή την αποστολή;
Τι λέγαμε σε αυτούς που επικεπτόντουσαν το περίπτερο του ΕΟΤ στο οποίο είχαμε και εμείς ένα τραπεζάκι; Τι φυλλάδια τους δίναμε;

Ποια ήταν η συνεργασία μας με άλλες πόλεις για να μην πω και με άλλες χώρες για να προσφέρουμε κάτι το ελκυστικό στον επισκέπτη που θα μας έλθει από το άλλο ημισφαίριο;
Διότι κάποιος που πραγματοποιεί ένα πολύωρο και πολυδάπανο ταξίδι σπάνια έχει σκοπό να πάει σε μία μόνον πόλη. Θέλει πιθανώς να δει τις αρχαιότητες της Ελλάδας και όχι μόνον. Καταφτάνει από την άλλη άκρη της υφηλίου. Δεν έρχεται για τ΄Ανάπλι και μόνον. Και θα το παρακάμψει το Ναύπλιο εάν κάποιοι έχουν σχεδιάσει και προτείνουν κάτι άλλο ολκληρωμένο. Δεν έχουμε μόνον εμείς πορτοκαλιές. Έχουμε πεντανόστιμα πορτοκάλια, αλλά αυτό πρέπει οργανωμένα και σχεδιασμένα να το προβάλλουμε καθημερινά.
Γιατί δεν συμμετείχαμε λοιπόν στις εκθέσεις της Περιφέρειας όπου μπορεί να γίνει κάτι πιο ομαδικό και , εννοείται, κάτι πιο οικονομικό για εμάς ως προς τα έξοδα συμμετοχής;

Έχουμε τελικά ένα σχέδιο για το πως προβάλλουμε την πόλη;
Για το τι επιδιώκουμε;
Επιδιώκουμε περισσότερους τουρίστες τα τριήμερα και τον Αύγουστο ή μήπως αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;

Οπωσδήποτε δεν αποτελεί όραμα, μαγκιά και ικανότητα η διοργάνωση  κάποιων φαντεζί εκδηλώσεων τα τριήμερα, κατά τα οποία ούτως ή άλλως γεμίζει η πόλη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα πλήθη που συρρέουν.
Ούτως ή άλλως η πληρότητα των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων είναι στο 100% κατά την διάρκεια του τριήμερου της Πρωτομαγιάς και το Πάσχα.
Ειλικρινά  δεν κατανοώ κάποιους επιχειρηματίες ξενοδόχους της πόλης που τσιμπάνε με το "όραμα" των τριήμερων.
Που δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που χρειάζεται είναι να  δούμε πως θα αυξηθεί η πληρότητα των ξενοδοχείων.
Κάντε, σας παρακαλώ, αγαπητοί μου ξενοδόχοι του Ναυπλίου,  ένα μικρό τεστάκι.
Από την μία πλευρά, υπολογίστε να υπάρξει αύξηση της ζήτησης την εποχή των τριήμερων και του Αυγούστου. Ποία θα είναι η αύξηση του τζίρου σας, όταν ήδη είναι δεδομένη η πληρότητά σας κατά  100%; Πιθανόν να καταφέρετε μία ακόμα αύξηση της τιμής του δωματίου; Και δεν γνωρίζω πόσο καλό είναι αυτό για την πόλη, που θα θεωρηθεί γενικώς ακριβή και για τις ημέρες που οι πληρότητες είναι μηδενικές ή έστω μικρές.
Από την άλλη υπολογίστε μία αύξηση στις πληρότητες των ξενοδοχείων σας κατά 300% τους έξι προβληματικούς μήνες. Και μία αύξηση των τιμών κατά 20% για όλο τον χρόνο, για τις χρονικές περιόδους που οι τιμές είναι σήμερα πολύ χαμηλές. Υπολογίστε τι θα μείνει στις τσέπες σας. Υπολογίστε ότι θα μπορέσετε να δώσετε καλούς μισθούς στους εργαζόμενούς σας (απευθύνομαι σε εσάς τους έξυπνους επιχειρηματίες), οι οποίοι θα είναι πλέον ικανοποιημένοι και θα προσφέρουν περισσότερα. Υπολογίστε ότι θα σας μείνουν χρήματα για επενδύσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των επιχειρήσεών σας για να πετύχετε ακόμα μεγαλύτερους τζίρους.
Και αυτό το μικρό τεστάκι, κάντε το και εσείς επιχειρηματίες της εστίασης και των καφέ. Εντάξει, εσείς καταφέρνετε ίσως να αυξήσετε τον τζίρο σας τα καλά τριήμερα, αλλά για υπολογίστε μια αύξηση του τζίρου σας καθ΄όλο τον χρόνο.

Σκεφτείτε το λοιπόν που να σας πάρει και να σας σηκώσει.
Από την μία έχουμε τις φιέστες των τριήμερων που ελάχιστα σας προσφέρουν. Έχουμε τα ταξιδάκια στη Νέα Υόρκη και την Μόσχα, έτσι χωρίς πρόγραμμα.

Και από την άλλη έχουμε αυτούς τους λίγους που σκέφτονται το πως η πόλη θα εκμεταλλευθεί τις απειροτεράστιες δυνατότητές της. Τις ομορφιές της. Τον πολιτιστικό της πλούτο.

Γίνεται στην Ολλανδία μια τουριστική έκθεση που απευθύνεται μόνον στις επιχειρήσεις (business to business). Η τουριστική αυτή έκθεση αφορά τον alternative tourism, τον εναλλακτικό τουρισμό. Αφορά τις επιχειρήσεις του εξωτερικού που στέλνουν  ανθρώπους ανά τον κόσμο για διαφορετικά είδη τουρισμού. Περιηγητές για αρχαιολογικούς χώρους, περιπατητές, ποδηλάτες, ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τους θρησκευτικούς θησαυρούς. Για παρατήρηση πουλιών. Για δραστηριότητες όπως καταδύσεις και ψάρεμα. Για αναρρίχηση. Για αθλητισμό. Για ιατρικό τουρισμό.
Αυτοί είναι που θα μας έλθουν τις ημέρες που είστε άδειοι, αγαπητοί μου ξενοδόχοι. Αυτοί είναι που θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία σας και τα καταλύμματά σας τους νεκρούς από τα τουριστικά στίφη μήνες.
Φαντασθείτε λοιπόν να δημιουργηθεί ένας σοβαρός σχεδιασμός για όλα αυτά τα είδη τουρισμού.
Σκεφτείτε τον κόσμο που θα έρχεται να επισκεφθεί μεταξύ των άλλων και την Ακροναυπλία, όπου θα δεί ένα κάστρο που κατωκείτο, σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Και εκεί επάνω είναι οι εκκλησιές, η Πύλη της Ειρήνης, οι άλλες Πύλες, οι Προμαχώνες, ο Πύργος του Βιλλεαρδουίνου, το θέατρο. Και αυτό το Κάστρο είναι ενταγμένο στις περιοχές Natura, λόγω των ενδημικών φυτών και ζώων που θα μπορεί κάποιος να δει εκεί.  Φαντασθείτε την Πύλη του Σαγρέδου ανοιχτή και μία βόλτα γύρω από το Κάστρο με την μαγευτική θέα. Φαντασθείτε σαν κατάληξη αυτού του απίστευτα μαγευτικού περιπάτου μέσα στην ιστορία και μέσα στο σαγηνευτικό αυτό φυσικό περιβάλλον να βλέπει κάποιος και τα εξαιρετικά απολιθώματα που υπάρχουν και που ελάχιστοι γνωρίζουν. Και σκεφτείτε τα δύο κτήρια αίσχη (το παλαιό Ξενία και το κτήριο της Αρβανιτιάς) που αποτελούν ντροπή για όλους μας να είναι χώροι πολιτισμού και οικονομικής δραστηριότητας.
Φαντασθείτε τους ποδηλάτες στους επίπεδους και λοφώδεις δρόμους της Αργολίδας.
Τους δρομείς σε έναν διεθνή Μαραθώνιο που θα περνάει από τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής.
Και φαντασθείτε την παλαιό πόλη του Ναυπλίου να είναι ενταγμένα στα μνημεία παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της UNESCO.
Φαντασθείτε μία αρχή στην Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου να προωθεί το αίτημα για την ένταξή μας στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να συμμετέχει στην διεθνή τουριστική έκθεση που αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό

Στο χέρι σας είναι όλα αυτά.
Δώστε τη δύναμη σε αυτούς που ονειρεύονται.
Και τι καταπληκτικό θα ήταν και σε άλλες κοινότητες του Δήμου μας το πάνω χέρι να το είχαν άνθρωποι του ονείρου και της φαντασίας.
Στο Τολό ας πούμε. Αντε βρε Βαγγέλη, Μάνια, Κώστα
Και στο Κατσίγκρι. Αντε βρε Δημήτρη.
Και αλλού

Και την επόμενη τετραετία θα έσβηναν όλοι οι συνδυασμοί των ψεύτικων χαμογέλων και των μεταγραφών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου