Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Τα συγχαρητήρια του κ. Μανιάτη στον κ. Δήμαρχο προσωπικώς


Είναι αδιανόητο ότι μας θεωρούν τόσο σανοφάγους.
Το αυτονόητο έπραξαν. Αγόρασαν απορριμματοφόρα. Καλά έκαμαν. Αλλά είναι αυτονόητο ότι οι Δήμοι θα διαθέτουν απορριμματοφόρα. Και είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικαθίστανται τα γερασμένα. Δεν έκαμαν κάτι το εξαιρετικό. Το ειθισμένο έπραξαν. Και εάν δεν θριαμβολογούσαν, άπαντες θα πιστώναμε αυτό το αυτονόητο στην δημοτική αρχή.
Τα παρέταξαν όμως  μπροστά στο Μπούρτζι.
Το χάσαμε τελείως, πατριώτες. Όλα στον βωμό της επανεκλογής.
Αραγε είναι τόσο δυσνόητο, ότι έκαναν το αυτονόητο;

Και αμέσως μετά εμφανίσθηκε ο βουλευτής κ. Μανιάτης και μας είπε ότι αυτός είχε φροντίσει πριν πέντε ολόκληρα χρόνια για να προμηθευθεί ο Δήμος μας τα πέντε απορριμματοφόρα.
Και έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο. Όχι στην δημοτική Αρχή, όχι στο δημοτικό συμβούλιο τα συγχαρητήρια. Τα έδωσε προσωπικά στον κ. Δήμαρχο, ονοματίζοντάς τον.
Πριν πέντε ολόκληρα χρόνια και τώρα το θυμήθηκε. Αραγε δεν υπάρχει ευθύνη για αυτήν την πενταετία. Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η προμήθεια  τότε; Υπουργός δεν ήταν;  Δε είχε τότε τόσον τον πέπονα , όσον και την μάχαιρα; Μην μας πει ότι δεν πρόλαβε. Ολοι ήξεραν ότι επέρχεται η πτώση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Και ο  άλλος, Δήμαρχος δεν ήταν αυτή την πενταετία; Τι αυτοθαυμασμός και απονομή συγχαρητηρίων είναι αυτός; Μήπως θα μας πει ότι φταίει ο σύριζας και όχι ο Δήμαρχος;  Τώρα ήλθε να κορδωθεί για το γνωστό ρητό : "με ενέργειές μου" Τι χώρα είμαστε για να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η αγορά απορριμματοφόρων με κανονικές διαδικασίες και όχι με την μεσολάβηση των πολιτικών

Δεν έχει σωσμό η χώρα.
Ξαναγυρίσαμε στο ρητό: "Με ενέργειές μου". Εγώ πριν πέντε χρόνια...... Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο προσωπικά, ωσάν να έκανε κάτι ο ένας ή ο άλλος. Απορριμματοφόρα προμηθεύθηκαν που να μας πάρει και να μας σηκώσει. Αυτό που γίνεται παντού σε όλον τον κόσμο με τυπικές διαδικασίες.
Και αλληλοκορδώματα.
Μαύρο στον Μανιάτη στις επόμενες εκλογές. Αυτό προτείνω.
Θέλει να κορδωθεί; Δικαίωμά του. Δικαίωμά μου και εμένα να σας παρακινήσω να τον μαυρίσετε.
Θα θεωρούσα πολύ μάγκα έναν Υπουργό  που θα έβαζε συγκεκριμένα κριτήρια για το ποιος Δήμος έχει προτεραιότητα στην αγορά σκουπιδιάρικων. Πληθυσμιακά κριτήρια, κριτήρια χιλιομετρικών αποστάσεων, ηλικία απορριμματοφόρων κλπ. Και μετά ουδείς θα είχε το δικαίωμα να κορδώνεται. Ολα θα ήσαν αυτοματοποιημένα.

"Συγχαρητήρια" προσωπικά στον Δήμαρχο για τα απορριμματοφόρα.
Αλλά για να πηγαίνουν τα σκουπίδια στην Καραθώνα. Δεκαετίες είμαστε χωρίς σκουπιδότοπο. Και είχαν συμφωνήσει να κάνουμε τα σκουπίδια μας δεματάκια. Και είχαμε αγοράσει και δεματοποιητές. Πανάκριβους δεματοποιητές. Και είχαν συμφωνήσει και σε αυτό οι σημερινοί. Τα θυμάστε ή τα ξεχάσατε;
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για τα απορριμματοφόρα.
Αλλά δεν έχουμε ένα σχέδιο για την αποκομιδή.
Μαζεύουμε τα σκουπίδια με αυτά τα απορριμματοφόρα και βουρ για την Καραθώνα.
Ουδείς σχεδιασμός για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας.
Ουδείς σχεδιασμός για υπογειοποίηση κάδων.
Ουδείς σχεδιασμός για μικρά απορριμματοφόρα, ίσως τρίκυκλα, σύγχρονα για να μπαίνουν στην παλαιά πόλη και στα στενά των χωριών.
Ακόμα συλλέγουμε τα σκουπίδια με ανοιχτά αγροτικά αυτοκίνητα. Στην δεκαετία του 30 του προηγούμενου αιώνα μας γύρισαν.
Αλλά..... "Συγχαρητήρια" στον κ Δήμαρχο προσωπικά ο κ. Μανιάτης.
Μπορεί να κερδίσει καμιά πενηνταριά ψήφους από τα συγχαρητήρια αυτά, αλλά θα χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Συγχαρητήρια λοιπόν, αλλά μάλλον είμαστε ο έσχατος Δήμος στην ανακύκλωση.
Και τα σκουπίδια στην Καραθώνα, που θα είχαν φύγει μέσα σε εκατό μέρες τότε το 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου