Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Προς τους εστιάτορες του ιστορικού Κέντρου του Ναυπλίου


Πραγματικά δεν μπορώ να σας καταλάβω.
Αγωνίζεστε και ιδρώνετε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στις λαϊκές για να βρείτε φρέσκα προϊόντα. Στα καταστήματά σας για το μαγείρεμα. Γραφειοκρατίες. Στον λογιστή. Να βάλετε σε τάξη τα πράγματα για να είστε καθ΄όλα έτοιμοι να προσφέρετε νόστιμα γεύματα. Εχετε τα προβλήματα συχνά-πυκνά με το προσωπικό σας που πρέπει να αντιμετωπίσετε.
Αλλά και τα περισσότερα γκαρσόνια, και οι μαγείροι, και οι λαντζέρηδες εργάζονται πολλές ώρες και να προσπαθούν και αυτοί για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σε εσάς που εργάζεστε στα φαγάδικα του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου απευθύνομαι σήμερα.
Δεν μπορώ λοιπόν να σας καταλάβω εσάς τους επιχειρηματίες της εστίασης.
Να αγωνίζεστε, να ιδρώνετε να προσφέρετε στους πελάτες σας από καλές έως εξαιρετικές υπηρεσίες και μετά να μας εμφανίζεται μία ανορεξικιά, που το παίζει ειδήμων περί των φαγητών και των γεύσεων και να σας φτύνει κατάμουτρα. Και εσείς, οι εστιάτορες και ταβερναρέοι του παλαιού Ναυπλίου να μην αντιδράτε.
Τι έγραψε λοιπόν η κυρία σε ένα διαδικτυακό- ηλεκτρονικό περιοδικό που διαβάζεται πολύ;
Ότι "όποιος επιστρέψει από το Ναύπλιο θα σου παραπονεθεί για το φαγητό. Και το ίδιο παράπονο είχε και αυτή". Και μετά μας λέει η σαγονού ανορεξικιά ότι κάποιος ντόπιος εδώ της έσκασε το μυστικό, ότι το καλό φαγητό θα το μασουλήσει εκτός παλαιάς πόλης. Και ότι ακόμα και ψάρι δεν πρέπει να φάει ο επισκέπτης στο παλαιό Ναύπλιο, αλλά πρέπει να πάει σε ένα κοντινό παραλιακό χωριό. (Διαβάστε το εδώ το άρθρο)
Δεν σας καταλαβαίνω, φίλοι μου.
Δεν είναι δυνατόν να μένετε σιωπηλοί όταν σας ξεσκίζουν έτσι ξεδιάντροπα
Εγώ δεν έχω φάει ποτέ άσχημα στο παλαιό Ναύπλιο. Έχω φάει καλά. Και σε κάποιες περιπτώσεις έχω φάει εξαιρετικά.
Δεν σας αποκαλύπτω το εξαιρετικό φαγάδικο. Αυτό είναι για λίγους μύστες.
Και βέβαια έχω φάει  εξαιρετικά και σε κάποια μέρη εκτός Ναυπλίου εκεί στα πέριξ. Υπάρχει και ταβέρνα στην ενδοχώρα του Ναυπλίου, που τύφλα να έχουν μπροστά της τα μεγάλα εστιατόρια με τα άστρα της Μισελέν, που επισκέπτονται οι μεγαλοσχήμονες των φαρμακευτικών εταιριών. Δεν σας την αποκαλύπτω κι αυτήν. Ψάξτε και βρείτε την. Πάντως οι ταβέρνες αυτές είναι αόρατες για τις ανορεξικές του lifo που μας το παίζουν ειδήμονες και κατηγορούν συλλήβδην τα φαγάδικα του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου.
Ωωωω ρε εστιάτορες και ταβερναρέοι στην παλιά πόλη του Ναυπλίου
Γιατί ωρέ άνθρωποι παραμένετε τόσον αδρανείς;
Γιατί παραμένετε σιωπηλοί όταν σας κατηγορούν συλλήβδην με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο;
Γιατί δεν πραγματοποιείτε κάποιες δράσεις για να αναδειχθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρετε;
Γιατί δεν έχετε σκεφτεί ότι πρέπει να αναδειχθούν οι τοπικές ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ;
Γιατί δεν ακολουθείτε το παράδειγμα που μας έδωσαν οι παγωτοποιοί που έκαναν το παγωτό του Ναυπλίου διάσημο στα πέρατα της υφηλίου;
Γιατί δεν σκέφτεστε έξυπνους τρόπους  σε συνεργασία με επιχειρηματίες άλλων συναφών κλάδων (κινηματογράφο, θέατρο, ξενοδοχεία) για προσφορές πολύ καλών τιμών σε νεκρές τουριστικές περιόδους;
Γιατί δεν προσφέρετε όλοι φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, ίσως και δωρεάν ή έστω σε χαμηλή τιμή;
Να έχετε επενδύσει τα χρήματά σας, να σκίζεστε καθημερινά, να προσφέρετε θέσεις εργασίας και απλώς να χειροκροτάτε κάποιους για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις σε άλλη ήπειρο, ενώ την ίδια στιγμή σας κατηγορούν τόσο ασύστολα και τόσο άδικα. Να μην έχετε να επωφεληθείτε το παραμικρό από τα ταξιδάκια και τις δηθενιές και εκεί να τους υμνείτε και από την άλλη πλευρά να χάνετε σχεδόν τα πάντα από τις κατηγόριες και να μην κάνετε τίποτα για αυτές. Και βέβαια οι τοπικές ηγεσίες σε αυτά τα μείζονα μένουν και αυτές σιωπηλές
Διότι, φίλοι μου, δεν είναι μόνον το ένα περιοδικό και η ανορεξική που τα έγραψε αυτά. Υπάρχει και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα  η αντίληψη ότι πρέπει να φύγεις από το ιστορικό κέντρο για να φας καλά.
Και αυτό είναι άδικο. Διότι στην παλαιά πόλη πάντα θα φάει κάποιος καλά.
Ενώ παραέξω, μπορεί να φάει κάποιος εξαιρετικά, μπορεί και όχι τόσο καλά. Μπορεί και χάλια.
Προσωπικές εμπειρίες μεταφέρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου