Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ξεφαντώνουμε. Δεν κοκκινίζουμε από ντροπή

Πάει, πέρασε και αυτό το εκπληκτικό τριήμερο με τις πολλές συγκινήσεις και τους σπουδαίους ατομικούς και συλλογικούς θριάμβους, των διαφόρων δημοτικών αρχών που διοργάνωσαν ανά την επικράτεια όλες αυτές τις φιέστες με τις καμήλες, τους Καρνάβαλους "πλουτοκράτορες", τους γηραλέους Μπόνεϊ Μού και τις λοιπές χορεύτριες.
Ξεφάντωσε και ο κόσμος με όλα αυτά που εγώ ο μουρτζούφλης, που χαίρομαι με άλλα, δεν αντιλαμβάνομαι. Μην με παρεξηγείτε λοιπόν με την πικρόχολη κριτική μου για το Αναπλιώτικο καρναβάλι, όπως κάνατε πέρσι, που θεώρησαν κάποιοι ότι η γνώμη ενός γερο- παράξενου έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία και επηρεάζει.
Και είδα και φωτογραφίες. Πολύ μου άρεσε η Βενετσιάνικη βραδιά. Ειλικρινά το λέω. Δεν ειρωνεύομαι. Πολύ καλύτερα τα Αναπλιώτικα Καρναβαλικά πράγματα, απ΄ότι στο Αργος που έπαιξαν με γυμνό για να προσελκύσουν. Και πάλι όμως την δικιά μου όλως μειοψηφική γνώμη εκφράζω. Όμως το ποιοτικά ανώτερο Σαββατόβραδο, αλλά και το πολύ όμορφα γιγαντιαία πλάσματα που είδα, σε φωτογραφίες και πάλι, από τη Κυριακάτικη αποκριάτικη κορύφωση, συνδυάσθηκαν με τα γιαουρτώματα (έτσι διάβασα), που όταν δεν είναι αυθόρμητα, αλλά βαλτά και προσχεδιασμένα από τους διοργανωτές, είναι, πάλι κατά την ταπεινή μειοψηφική μου γνώμη, απαίσια.
Όμως σε αυτό το εκπληκτικά όμορφο τριήμερο έγινε και κάτι άλλο φρικαλέο.
Καννιβάλισε η Ελλάδα με τους θανάτους στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τα πιο ταπεινά ένστικτα του κόσμου αναδύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δράστης, ο νέος αυτός που έχασε την ζωή του και που συμπεριφέρθηκε με ασύγγνωστη αμέλεια ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας. Ιδού η ευκαιρία να ξεπλύνουμε την δικιά μας επιθετική και εγκληματική σε πάρα πολλές περιπτώσεις οδηγική και με επιθετικό τρόπο συμπεριφορά. Δεν ήταν ένας από εμάς ο νέος που σκοτώθηκε και προκάλεσε τον θάνατο άλλων νέων ανθρώπων. Δεν μας αφορά ο πόνος της οικογένειάς του, ούτε στο ελάχιστο. Και δεν οδηγούσε Γιούγκο Ζάσταβα, αλλά Γερμανική Πόρσε. Και η πράξη του ήταν ακραία. Δεν έχουμε ευθύνη εμείς για τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα στην άσφαλτο. Σιγά την παράβαση που διαπράττουμε εάν δεν φοράμε κράνος, εάν βάζουμε το παιδί μας στο μπροστινό κάθισμα άνευ προστατευτικής ζώνης, εάν οδηγάμε ελαφρώς πιωμένοι, εάν ομιλούμε στο κινητό, εάν υπερβαίνουμε το όριο ταχύτητας, εάν είμαστε γάιδαροι και παρκάρουμε όπου βρούμε ,ακόμα και στις θέσεις που προορίζονται για αναπήρους, εάν δεν έχουμε περάσει από ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητά μας, εάν δεν σταματάμε στις διαβάσεις των πεζών, εάν, εάν , εάν..... Ο γόνος της πλούσιας οικογένειας οδήγησε το γερμανικό αυτοκίνητο με ακραία υπερβολική ταχύτητα και προκάλεσε τον θάνατο νέων ανθρώπων. Αυτό μας αρκεί, να ξεπλύνει τα ανομήματά μας. Ποτέ δεν φταίμε εμείς, "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" παλαιότερα και ¨Γκόου μπάκ μανταμε Μέρκελε¨ πιο πρόσφατα. Ο λαός είναι αθώος του αίματος.
Διασκεδάσαμε πολύ οι Αναπλιώτες το τριήμερο του Καρνάβαλου. Και περπατήσαμε και φωτογραφίσαμε την πόλη και τις συνοικίες των ονείρων και θυμηθήκαμε όλα τα ωραία τα παλαιά, όμως ελάχιστοι έχουν ευαισθητοποιηθεί για αυτό το άθλιο που συμβαίνει δυο - τρία χιλιόμετρα από το επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Ένα έτοιμο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τους μικρούς μαθητές, που έχει κατασκευασθεί με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων να το έχουν καταντήσει σκέτο σκουπιδότοπο. Δεν λειτούργησε ποτέ. Τα πήραμε τα χρήματα, κατασκευάσαμε το έργο, κάποιος εργολάβος πληρώθηκε, κάποιος Δήμαρχος κορδώθηκε, αλλά τα παιδιά δεν έμαθαν τους βασικούς κανόνες της κυκλοφορίας πεζών, ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, αυτοκινήτων.
Δεν ευθυνόμαστε εμείς καθόλου ως πολίτες που το επιτρέπουμε αυτό να συμβαίνει επί τόσα χρόνια. Ο γόνος της πλούσιας οικογένειας είναι ο μοναδικός που ευθύνεται. Ο άλλος πέρσι, που, όπως λένε, οδηγούσε σκνίπα, αυτός δεν έγινε βορά στο αδηφάγο πλήθος, παρότι σκοτώθηκε και ο ίδιος και η κοπέλα δίπλα του. Αυτός ήταν παιδί του λαού.

Δεν είναι ανάγκη να κοκκινίζουμε από ντροπή που επιτρέπουμε να συμβαίνει αυτό στο “Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής” και να τους εκλέγουμε όλους αυτούς που το κατάντησαν σκουπιδότοπο. Τα ελαστικά ήσαν πολύ παλαιά και αυτό μας αρκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου