Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Βρε Παύλο Χρηστίδη.....


Υπάρχει κάποιος, έστω και ένας, σε αυτή την χώρα που να εξεπλάγη με τις κινήσεις του Υπουργού του  Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας και συνάμα συγκυβερνήτη της χώρας Παναγιώτη Καμμένου; Αρκετοί συνέλληνες συμφωνούν με τον μάρτυρα του Καμμένου "δημοσιογράφο" Ντάσκα που κατέθεσε ότι τα επικριτικά για τον φουσκωμένο από υπερηφάνεια, λόγω εξουσίας, Πάνο, αποτελεί  κάποιο σχέδιο συνωμοτικών σκοτεινών κύκλων που έβγαλαν μπροστά έναν σχολιαστή γελοιογράφο για να αποπεμφθούν οι ακροδεξιοί από την κυβέρνηση. Μια πολύ μικρή μειοψηφία Ελλήνων εξοργίσθηκε, αλλά οπωσδήποτε δεν εξεπλάγη, με τις μηνύσεις και τον αυταρχισμό της ακροδεξιάς που συγκυβερνάει τον τόπο. Η πολύ μεγάλη όμως  πλειοψηφία του λαού δεν ακούει, δεν βλέπει ειδήσεις στην τιβί, δεν διαβάζει εφημερίδες, παρακολουθεί μόνον αθλητικά και κουτσομπολίστικους διαδικτυακούς τόπους και δεν πήρε είδηση για την επίθεση του λαϊκιστή συγκυβερνήτη κατά Πετρουλάκη. Οπότε όλοι αυτοί ουδόλως εξεπλάγησαν, αφού ουδόλως γιγνώσκουν το τι γίνεται στην χώρα.  Μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ενδιαφέρεται  μόνον για το πως θα ξαναγυρίσουν ως δια μαγείας τα πράγματα στην προτέρα  ανέφελη και ξοδευτική για τους ίδιους κατάσταση, εξού και προσχωρεί σήμερα σε όλα αυτά τα αδιανόητα Σωρρικά, αφού απογοητεύτηκε με την διάψευση της ελπίδας που του έδωσαν οι άλλες αδιανόητες υποσχέσεις περί νταουλιών και χοροπηδημάτων. Δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για τον συγκυβερνήτη Πάνο και τις πράξεις του, δεν τους απασχολεί η δημοκρατία.  Έχει βεβαίως  δικαίωμα ο Καμμένος να προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά δημοσιογράφων. Όμως το τρομερό και φοβερό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα δεν είναι τόσον οι πράξεις του Καμμένου, όσο η σιωπή των συγκυβερνώντων με αυτόν. Άνθρωποι που θήτευσαν στην ανανεωτική αριστερά, που σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς εναντιώθηκαν στα σοβιετικά έκτροπα και τις διώξεις των αντιφρονούντων σήμερα σιωπούν. Ανατριχιαστικό. Αποδέχονται τον Καμμένο ως συγκυβερνήτη τους και τις διώξεις κατά του τύπου.
Και βέβαια η μικρή μειοψηφία που αγανάκτησε με τον Καμμένο  στηλίτευσε και αυτή την εκκωφαντική σιωπή των συριζέων που είναι πιο δυνατή από τον θόρυβο που προκαλεί με τις πράξεις του ο φίλος τους.
Και βέβαια ο δημοτικός σύμβουλος του Ναυπλίου, ο Παύλος, που είναι και υπεύθυνος τύπου του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικώς, ήταν, και ορθώς, με το μέρος αυτών που υποστήριξαν τον Πετρουλάκη και επεσήμαναν την βουερή σιωπή, που προμηνύει καταιγίδες για τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Ήταν (και είναι) όλο αυτόν καιρό ο Παύλος μια φρέσκια εξαιρετική φωνή στις συζητήσεις στα κανάλια. Έδιδε και δίδει έναν άλλο αέρα στο γηρασμένο και ριτιδιασμένο ΠΑΣΟΚ που φέρει τόσες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας. Και ήταν τραγικό που πριν από κάποιους μήνες ένας ηλικιωμένος βουλευτής του Σύριζα, που δεν μπορούσε να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα, τον αποκάλεσε παιδί. "Τι λέει αυτό το παιδί;". Αυτό το ακραία αντιδραστικό είπε on camera ο δήθεν αριστερός βουλευτής. Και ουδείς συγκινήθηκε τότε ώστε να αντιδράσει και να συμπαρασταθεί σε έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, άσχετα εάν συμφωνεί ή όχι με τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ορθώς λοιπόν ο Παύλος, ο συντοπίτης μας, συμπαραστάθηκε στον Πετρουλάκη και στηλίτευσε  την εφιαλτική σιωπή των δήθεν αριστερών.
Όμως αυτό είναι το σχετικά εύκολο. Είναι ευχερές  να ομιλείς στο γενικό επίπεδο καλυπτόμενος απόλυτα από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Το δυσχερέστατο και αυτό που έχει μεγάλο προσωπικό κόστος είναι να μην σιωπάς και να στηλιτεύεις αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας στον μικρό μας τόπο, όπου όλοι είμαστε λίγο πολύ γνωστοί.  Και εάν δεν αντιταχθούμε σε όλα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τα φαινόμενα του Καμμένου και πολύ περισσότερο το φαινόμενο της εκκωφαντικής σιωπής θα συνεχίσουν ακάθεκτα και πιο δυνατά να μας δηλητηριάζουν την ζωή.
Βρε Παύλε, στηλιτεύεις το γεγονός της επίθεσης κατά της ελευθερίας της έκφρασης που πραγματοποιεί ο συγκυβερνήτης Καμμένος, στηλιτεύεις και τη σιωπή των "αριστερών", όμως εσύ ο ίδιος ως τοπικός συγκυβερνήτης σιωπάς για τις μηνύσεις που υπέβαλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στην οποία συμμετέχεις κατά τοπικών ειδησεογραφικών ιστοτόπων, επειδή έγραψαν όλα αυτά τα γνωστά περί Σώρρα. Έχει δικαίωμα ο Δήμαρχος να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη που θα αποφανθεί. Όμως εσύ Παύλο, που εκτός από δημοτικός σύμβουλος είσαι και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν έχεις δικαίωμα να σιωπάς. Είναι και η δικιά σου σιωπή για αυτά που συμβαίνουν εδώ εκκωφαντική. Να βγεις τώρα  να μιλήσεις. Να εκφράσεις την άποψή σου. Αν συμφωνείς με την ενέργεια του Δημάρχου, να βγεις ανοιχτά και θαρραλέα να το πεις. Εκεί σε θέλω να είσαι  υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο. Για να σε θαυμάζω όπως πράττω στις τηλεοπτικές "τηλεμαχίες" στις οποίες συμμετέχεις. Αλλιώς ο ελκυστικός λόγος που εκπέμπεις, εμένα  δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Και η φρεσκάδα που αποπνέεις μου μοιάζει πολύ γερασμένη.
Και καλά με τη σιωπή σου για τη μήνυση του Δημάρχου. Αμ το άλλο θέμα που προκάλεσε τις καταγγελίες και τις μηνύσεις δεν σε ευαισθητοποιεί; Ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο μας έχει λάβει μια κατάπτυστη απόφαση, που ουσιαστικά λέει ότι μπορούν να γίνουν τοπικές δράσεις χωρίς κόπο και πόνο και χωρίς να βάλουν οι φορολογούμενοι το χέρι στην τσέπη; Συμφωνείς με αυτή την απόφαση, που υπονοεί ότι κάπου υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί που θα μας σώσουν; Αν ναι, βγες και πες το. Αν όχι προσπάθησε ως σύμβουλος της πλειοψηφίας να την ανατρέψεις. Μην σιωπάς όμως. Αυτό που κάνεις με την εκκωφαντική σιωπή είναι πολύ γηρασμένο. Πολύ πασοκικό και νυν συριζέικο.
Αν υπήρχε κάποια ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ ήταν να αναλάβει η νέα γενιά με τις δικές της προσλαμβάνουσες που δεν  κουβαλάει το ένοχο παρελθόν και που θα μπορούσε να εκφράσει ένα διαφορετικό λόγο και να λάβει προοδευτικές αποφάσεις που θα απαντούν στα προβλήματα της εποχής. Εγώ δεν το πιστεύω ότι αυτό θα μπορούσε ποτέ να γίνει στο ΠΑΣΟΚ, όμως ο λόγος σου άνοιγε κάποιες χαραμάδες ελπίδας.
Αλλά βρε Παύλε, δεν γίνεται να καταστείς πιστευτός, τουλάχιστον, σε εμένα, αλλά και σε άλλους, όταν κατέβηκες στο ίδιο ψηφοδέλτιο με όλη τη λαϊκίστικη δεξιά και τοπική ακροδεξιά.
Δηλαδή συμφωνείς με τις δράσεις του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου; Όχι σιωπή Παύλο. Πες την άποψή σου για όλο αυτό το εμπόριο αγροτικών προϊόντων στο οποίο συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο, που καταστρέφει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, την τοπική παραγωγή.
Δικαίωμά σου Παύλο να συμμετέχεις σε όποιο δημοτικό σχηματισμό επιθυμείς, όμως αν θες να σηματοδοτήσεις κάτι διαφορετικό για την ενότητα της κεντροαριστεράς θα πρέπει να εκφράσεις άποψη για όλα τα τοπικά προβλήματα.
Για το κτηριακό των σχολείων  (ιδέ δεύτερο και πέμπτο δημοτικό σχολείο), την απουσία οποιασδήποτε τουριστική πολιτικής, το φιάσκο των έργων στο λιμάνι, την οικτρή κατάσταση των μνημείων της πόλης, την  έλλειψη προτάσεων για την  χρήση των δημοσίων κτηρίων και των ελεύθερων χώρων, την κατάντια με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τη Στικούδη, το θέμα των απευθείας αναθέσεων. Τι λες για όλα αυτά και για άλλα πολλά για τα οποία θα μπορούσα να γράφω επί ώρες.
Πες μας βρε Παύλο Χρηστίδη ανοικτά. Συμφωνείς με την έλευση της Στικούδη στο Ναύπλιο; Αυτό είναι το όραμα της κεντροαριστεράς στην χώρα; Τέτοιες εκδηλώσεις και αυτό τον πολιτισμό επιθυμείτε; Προφανώς όχι. Κάτι άλλο έχετε στο μυαλό σας. Όμως εσύ Παύλο που είσαι ο φρέσκος εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα, συμμετέχεις εμμέσως σε όλο αυτό. Και η σιωπή σου για τη Στικούδη και για όλα όσα συμβαίνουν στο Ναύπλιο και οι συμμαχίες που έχεις κάνει στα τοπικά, σηματοδοτούν, δίνουν στίγμα.
Δικές σου είναι οι επιλογές.
Πιθανόν εγώ να κάμω λάθος και τα πράγματα στο Ναύπλιο να βαδίζουν σε προοδευτική κατεύθυνση. Αν το πιστεύεις αυτό, λαβέ το θάρρος και ανοιχτά πες το. Όχι σιωπή. Η σιωπή ενοχλεί.
Θα τα ακούς συχνά από εμένα Παύλε. Και θα γίνεται αυτό διότι δεν είσαι τυχαίος. Θα μπορούσες, πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη, να παίξεις έναν δημιουργικό για όλη την χώρα ρόλο. Όμως η πολιτική σου πορεία στα τοπικά δρώμενα δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη και αυτό το τελευταίο.
Έγραψα με όλη την καλή μου διάθεση για εσένα και προσπάθησα να μην γράψω χειρότερα. Διότι προοδευτικός εκεί που επέλεξες να είσαι δεν γίνεται. Και η σιωπή δεν σώζει. Κάποιος, κάποτε θα έπρεπε να στα πει.
Μπορείς και να με αγνοήσεις. Άλλωστε ανάποδος και αιρετικός τυγχάνω. Ποιος δίδει σημασία σε εμένα; Αγνόησέ με λοιπόν. Κάποιοι λίγοι ίσως να συμφωνήσουν μαζί μου. Ίσως ένα ακόμα πουλάκι από αυτά που φαίνονται στην φωτογραφία της ανάρτησης αυτής  να κάνει μια στροφή 180 μοιρών (όχι τριακοσίων εξήντα) και έτσι να μην είμαι ο μόνος ανάποδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου