Μόνος ολομόναχος
Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

"Είμαι ένας μαυρογύπας με νύχια γαμψά and I love Gianis"

Το 2015 ξεκίνησε με ελπίδα, αλλά τελεύτησε τις προάλλες με κατάρες.
Φαίνεται όμως ότι ο χρόνος που παρήλθε δεν ήταν κακός για όλους. Και κάποιοι βάσιμα ελπίζουν ότι, λόγω ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι  γι αυτούς εξαίρετα.
Έλαβα επιστολή. Δεν συμφωνώ με το ύφος και τις εκφράσεις της, ούτε και όλα όσα αναφέρει ο αποστολέας, αλλά την βρήκα ενδιαφέρουσα και σας την παραθέτω:

" Αγαπητέ αιρετικέ,
Είμαι ένας φανατικός οπαδός των συριζανέλ. Όχι δεν είμαι παλαβός να υποστηρίζω παλαβούς. Ουδέ και αφελής. Τους υποστηρίζω ακριβώς διότι είχα από την πρώτη στιγμή αντιληφθεί το μέγεθος της παλαβομάρας τους, της ανικανότητάς τους και του άπειρου έρωτά τους για την εξουσία.
Και ακριβώς αυτά είναι τα στοιχεία σε μια κυβέρνηση που επιθυμεί κάποιος σαν κι εμένα. Αυτό ακριβώς ψάχνω για να κερδίσω. Συνθήκες χάους. Στο χάος βγάζουν πολλά λεφτά οι γυπαετοί. Και όταν λέω πολλά χρήματα, εννοώ μυθικά ποσά. Θα εξηγηθώ παρακάτω.
Πρέπει όμως να σου συστηθώ για να καταλάβεις τι λέω. Τυγχάνω ένας μαυρογύπας των αγορών. Ένας μεγαλοραντιέρης χρήματος. Ούτε μπορεί κάποιος να διανοηθεί το πόσο πλούσιος είμαι. Ναι είμαι πολύ καλός σε αυτό που κάνω. Όχι, ουδείς στο ελλάντα με γνωρίζει. Μένω στην αφάνεια. Οι κοσμικές στήλες των περιοδικών είναι για τα ψώνια. Οι περισσότεροι από δαύτους είναι ήδη χρεοκοπημένοι,ενώ άλλοι είναι κολαούζοι και γλείφτες πολιτικών και παραγοντίσκων. Μερικοί είναι λαθρέμποροι και κοκαέμποροι και επιχειρούν να ξεπλύνουν τις ανομίες τους με προεδριλίκια ποδοσφαιρικών ομάδων Και κάποιοι από τους δήθεν οικονομικούς μεγιστάνες ασχολούνται με την πραγματική παραγωγή στο ελλαδιστάν. Χαχα!!! Μα πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος να επιχειρεί να παράγει στην χώρα αυτή. Είναι δυνατόν να ασχολείσαι με την πραγματική παραγωγή σε μια χώρα που την κυνηγάει και την αντιπαθεί;Κάποιοι άλλοι από τις γνωστές τηλεπερσόνες έμπλεξαν και με τα σκατά και έκαναν μπίζνες με λαμόγια πολιτικούς.  Ντήλερ οπλικών συστημάτων. Ας πάνε λοιπόν στην μπουρού, αφού έτσι έστρωσαν. Ήθελαν κολλεγιές με τους Ακηδες. Μα τι βλαχαδερά!!!!
Ενώ οι γυαπετοί..... Όλα νόμιμα. Ουδεμία παρανομία. Σε κανέναν τομέα. Μας προστατεύουν.
Πιθανόν να μην το γνωρίζεις αιρετικέ,αλλά το πολύ χρήμα στην Ελλάδα το έχουμε όλοι εμείς οι αφανείς ραντιέρηδες του χρήματος. Ζούμε στο παρασκήνιο. Δεν φαινόμαστε. Και κανένας ηλίθιος Αλεξιάδης δεν μας πιάνει. Είμαστε ανύπαρκτοι για τις Εφορίες. Δεν έχουμε καν ΑΦΜ. Δεν υποβάλλουμε φορολογικές δηλώσεις. Διαθέτουμε στη Ελλάδα σπιταρόνες, βιλάρες, θαλαμηγούς, πόρσε και φερράρι, αλλά τίποτα δεν είναι στο όνομά μας.  Θλιβεροί λογιστάκοι και ακόμα πιο θλιβεροί δικηγορίσκοι, επεχείρησαν να κάνουν μικροκομπίνες για να αποφύγει η μεσαία τάξη που σήκωσε κεφάλι στην Ελλάδα τα τεκμήρια από τα δεκάμετρα μικρά ιστιοπλοϊκά. Θλίψη. Τα δήλωναν ως επαγγελματικά οι φουκαριάρηδες. Τι να σου λέω τώρα; Ότι διαθέτω ένα πλεούμενο παλάτι και δεν το δηλώνω; Και όλα νομμιμότατα. Και με Ελληνική σημαία. Απλό για όλους τους ανά την υφήλιο μαικήνες. Το επενδυτικό fund, το οποίο διαχειρίζομαι συμμετέχει στην εταιρεία ενοικιάσεων σκαφών και ........ Μετά όλα είναι θέμα των μεγαλολογιστών. Βουλγαρικές πινακίδες στις Μερσέντες για να αποφύγουν τους φόρους. Κακομοίρηδες. Πρέπει να έχεις φτάσει στα έσχατα όρια για να προσπαθείς με τέτοιους τρόπους να αποφύγεις τον απίστευτο Αλεξιάδη. Μα πόση βλακεία μπορεί να διαθέτει το μυαλό ενός ανθρώπου. Θα πληρώσουν, λέει, φόρο ακινήτων, αυτοί που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό. Πολύ θα ήθελα να σε φιλοξενούσα αιρετικέ στο διαμέρισμά μου στο Μανχάταν ή στο σπίτι μου στο Mayfair. Μιλάμε για αξίες ακίνητης περιουσίας αρκετών εκατομμυρίων. Μα πόσο βλάκας θα ήταν κάποιος να έχει τέτοιες περιουσίες στο όνομά του και να πληρώνει φόρους σε απίθανες χρεοκοπημένες εξωτικές χώρες, όπως η Ελλάς.
Αλλά καιρός είναι να σου εξηγήσω το γιατί αγαπώ τους παλαβούς συριζανέλ.
Εμείς οι κόνδορες των αγορών αγαπάμε το αίμα. Μας αρέσει η αναταραχή. Ιδίως όταν αυτή προκαλείται από θεοπάλαβους ηγήτορες, που υποστηρίζονται από κουφιοκεφαλάκηδες. Από τον Ιούνη του 14 είχε αρχίσει να μπαίνει εκ νέου στο στόχαστρό μου η ελληνική αγορά. Φαινόταν το πράγμα ότι πηγαίναμε για μεγάλη αναταραχή. Αρχικά δεν τόλμησα να καταστροφοεπενδύσω. Το ότι οι άνθρωποι δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι τους περιμένει, ήταν βέβαιο από τη στιγμή που επιθυμούσαν να κυβερνήσουν αυθωρεί και παραχρήμα, όταν όλα ήσαν ανοιχτά για την χώρα. Θεόμουρλοι να μην θέλουν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά οι προηγούμενοι και μετά ωραίοι και καλοί να κυβερνήσουν σε εποχή οικονομικής ανάκαμψης Την απόφαση όμως να “τα χώσω” την πήρα τη μέρα που είδα στα ψηφοδέλτια τον απίστευτο καραφλό τύπο. Ήταν πλέον βέβαιο ότι οι παλαβοί θα ανέθεταν την οικονομία στο καραφλό βασιλέα τους. Τα κέρδη πλέον ήταν κάτι πάνω από σίγουρα. Σορτάρισα ό,τι Ελληνικό έβρισκα. Δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, δείκτες χρηματιστηρίου, τράπεζες, επιχειρήσεις. Καθημερινά και ενώ ο λαός έβγαινε στους δρόμους ζητώντας αξιοπρέπεια, εγώ κέρδιζα τεράστια ποσά. Δυστυχώς η Ελληνική αγορά είναι ρηχή για τα δεδομένα μου και δεν μπόρεσα να καταστροφοεπενδύσω όσο ήθελα. Τέλος πάντων. Το πρόβλημα μετά ήταν πότε αποφασίζεις να παντελονιάσεις τα κέρδη σου. Κάποια κορακοσυντρόφια έλεγαν ότι πρέπει να κλείσουμε γρήγορα τις θέσεις, διότι οι κυβερνώντες, όσο παλαβοί και αν είναι. κάποια στιγμή θα αντιλαμβανόντουσαν ότι οδηγούν την χώρα κατευθείαν στον γκρεμό και θα έστριβαν το τιμόνι. Όσο οι συνάδελφοι έκλειναν θέσεις, εγώ αγόραζα και άλλη καταστροφή. Το έβλεπα το πράγμα. Στο κοινοβούλιο είχαν δημιουργηθεί επιτροπές αλήθειας χρέους και άλλα μουρλά. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν ρότα. Και έτσι εγώ συνέχιζα να αποκομίζω τεράστια κέρδη μέρα με τη μέρα. Κάποια στιγμή βέβαια αυτό που με ανησυχούσε ήταν το τι θα γινόταν εάν η χώρα κατέρρεε παντελώς. Τότε ο φόβος ήταν ότι δεν θα μπορούσα να εισπράξω τα απίστευτα κέρδη μου. Την ημέρα λοιπόν που οι παλαβοί αποφάσισαν να μην πληρώσουν το IMF, εγώ έκλεισα τις θέσεις μου. Σε μία βδομάδα τα χρήματα με σταδιακές πληρωμές βρισκόντουσαν σε λογαριασμούς στις ανεπτυγμένες αγορές της υφηλίου (Σιγκαπούρη, Γερμανία, ΗΠΑ)
Ι love Varoufakis. I love Alexis.
Α ναι. Να σου πω, αιρετικέ, και μιαν άλλη ιστορία της ιδίας περιόδου, για να δεις με οποία αλητεία έχουμε μπλέξει, την οποία όμως εγώ άπειρα γουστάρω. Μπορεί εγώ, παρότι μάλλον είμαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ελλάδα, να είμαι πρόσωπο άγνωστο στην Εφορία, όμως σε ένα πολύ δικό μου πρόσωπο είχε επιβληθεί ένα σεβαστό ποσό ως πρόστιμο για κάτι ατασθαλίες που είχε κάνει στο παρελθόν. Θα έπρεπε να πληρωθεί αυτό το ποσόν. Τότε ήλθαν και μου το σφύριξαν. Θα χαριστούν τα χρέη λαθρέμπορων, ατόμων που ήταν ενταγμένα στη λίστα Λαγκάρντ, ατόμων με εικονικά τιμολόγια, χρέη ποδοσφαιρικών ομάδων. Θα πλήρωναν ένα μικρό μέρος της οφειλής τους και θα απεδίδοντο στην κοινωνία ως λευκές περιστερές. Δεν το πίστευα. Μου είπαν όμως οι “κολλητοί” των ιθυνόντων να περιμένω, όπερ και έπραξα. Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εκατό δόσεις και ουδέν περιελάμβανε για τους λαθρεμπόρους. “Εντάξει, δεν έφτασαν μέχρις εκεί. Θα τα καταβάλω τα δύο εκατομμύρια που είχαν επιβάλει στον άνθρωπό μου. Κέρδη μερικών ημερών είναι”. Αυτά σκέφτηκα. Και τσουπ την επόμενη μέρα νάσου μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που χάριζε τα χρέη σε όλους αυτούς. Το τερμάτισαν οι άνθρωποι. Και οι κουφοκιεφαλάκηδες εκείνο τον καιρό πανηγύριζαν για τις επιτροπές του χρέους με τους ξυπόλητους και τις περηφάνιες του Γιάνη.

Ι have fallen in love not only with Gianis (with onen) but with Euclid as well.
2016. Νέο έτος. Και οι παλαβοί παραμένουν στην εξουσία. Η χειρότερη Κυβέρνηση παγκοσμίως και ever. Και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για νέα υπερκέρδη δια τους κόρακας των αγορών. Τα ισοπέδωσαν όλα. Συμφώνησαν στο να υπάρχει η δυνατότητα να πουληθούν όλα τα κόκκινα δάνεια σε εμάς τους γύπες και σε κάποιες ύαινες που θα επωφεληθούν από τα σαπισμένα κρέατα. Δεν έβαλαν ούτε έναν όρο οι αθεόφοβοι. Για το ποιος, που, με ποιες προϋποθέσεις, σε ποιες τιμές θα αγοράζει χρέη. Όλα στα νύχια μας. Ω ρε γλέντια που θα κάνουμε και το 2016. I love Alexis and Stathakis. Άκου τι έχει να γίνει αιρετικέ μου. Τα δάνεια που πρόκειται να αγοράσουμε σε εξευτελιστικές τιμές θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η μία είναι αυτή των απατεώνων και επαγγελματιών των φεσιών. Ας πούμε κάποιος που έλαβε δάνειο ένα εκατομμύριο και δεν αποπλήρωσε απολύτως τίποτα, παρότι τα έχει παντελονιασμένα. Το δάνειο αυτού θα το αγοράσουμε από τις τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιωθεί και με χρήματα φορολογουμένων στο 10 με 20 τοις εκατό της αξίας τους και μετά θα εισπράξουμε άκοπα και ωραία μια παχουλή προμήθεια και θα πάρουμε από τον απατεώνα ένα 5%. Ξαφνικά εμείς οι γύπες θα βγάλουμε εκατομμύρια και ο απατεών θα έχει ξεπληρώσει το δάνειο που πήρε στο 20% της αξίας του. Όμορφα πράγματα. Απολύτως νόμιμα. Θα υπάρχει και η άλλη κατηγορία. Οι κατεστραμμένοι δανειολήπτες. Αυτοί θα απολέσουν την περιουσία τους έναντι πινακίου φακής. Και μετά θα πρέπει να ψάξουμε εμείς να βρούμε άλλα θύματα που έχουν το κέφι να επενδύσουν σε ξενοδοχεία, εργοστάσια, βιοτεχνίες στην παλαβή χώρα. Και θα βρούμε διότι θα τα πουλήσουμε και εμείς πάμφθηνα. Άκοπο χρήμα. Ω ρε άμοιρη Ελλάς.Hedge funds. Επιθετικά κεφάλαια. Γυπαετοί. Και τα ψήφισαν αβλεπί οι παλαβοί. Και νόμιζαν ότι αντιστέκονται. Θα βγάλουμε και κάποια γρήγορα κέρδη από τις τράπεζες που αγοράσαμε σε εξευτελιστική τιμή. Η αγορά των κόκκινων δανείων πάλι από εμάς τα κοράκια θα εξυγιάνει κάτι ελάχιστο τα λογιστικά στοιχεία των τραπεζών. Και τότε θα πουλήσαμε της συμμετοχή μας στις τράπεζες σε άλλα θύματα που θα πιστέψουν στην χώρα αυτή. Σιγά μην παραμείνουμε μέτοχοι Ελληνικών τραπεζών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καταδρομικές επιχειρήσεις. Αυτές μόνον φέρνουν εύκολο χρήμα. 
Και μετά.....
Μετά εμείς τα κοράκια θα εξαφανισθούμε.
Θα λουμώξουμε.
Θα περιμένουμε κάποτε να βρεθούν σε κάποιο άλλο μέρος της υφηλίου κουφιοκεφαλάκηδες να αναθέσουν την διακυβέρνηση της χώρας τους σε παλαβούς.
Βέβαια αυτό που έγινε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα και θα συνεχιστεί και το 2016, δύσκολα θα επαναληφθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου