Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Οι παραμερισμένοι (outsiders) από τη μία και οι παρφουμαρισμένοι και φτιασιδωμένοι (insiders) από την άλλη.


Με έχει πιάσει μια μανία τον τελευταίο καιρό με τις σιωπές
Με τη σιγή ιχθύος για σοβαρά θέματα (και η επόμενη ανάρτησή μου για σιωπή θα μιλάει για πολύ σοβαρό θέμα).
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτά που δημιουργούν θετικούς ή αρνητικούς συνειρμούς στο λαό, για να αποκτήσει ο καθείς κομματικά οφέλη. Αυτό λέγεται λαϊκισμός και τίποτα άλλο.
Μερικές φορές σιωπούν, διότι τα θέματα είναι δύσκολα και πολύπλοκα και τώρα τι να λέμε, που να εξηγούμε....
Η σιωπή των "σπουδαίων" διαμορφωτών της κοινής γνώμης, οφείλεται στο  ότι οι ωφελούμενοι είναι οι insiders, οι δικοί μας, οι κολλητοί μας που δεν θέλουμε να θίξουμε. Και οι insiders είναι και άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στις εξουσίες κάθε μορφής (κρατικές, αυτοδιοικητικές, συνδικαλιστικές), διαπλεκόμενοι με αυτές, αλλά και άτομα που  στηρίζονται στο κομματικό κατεστημένο όλου του πολιτικού φάσματος. Εκ του λόγου τούτου και ........μούγκα η αντιπολίτευση.
Λόγω  της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής κατάρρευσης της χώρας (και όχι λόγω των μνημονίων, όπως  εύκολα και ανέξοδα ισχυρίζονται κάποιοι) έχουμε σήμερα ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να χρωστάνε σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και σε οικείους και φίλους τους, κλειστά καταστήματα, πτωχευμένες επιχειρήσεις.
Κάποιοι λίγοι όμως στον περίγυρο των κρατικών, κομματικών, συνδικαλιστικών, αυτοδιοικητικών εξουσιών ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Είναι οι insiders, οι μάγκες και καραμπουζουκλήδες, που τα κονομάνε κανονικότατα σε βάρος των outsiders, των κορόιδων. Υπερδεξιοί, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, απολιτίκ, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, συνήθως ανεπάγγελτοι, μπορεί όμως και συνταξιούχοι ή τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (δημόσιοι υπάλληλοι που λειτουργούν στο ρελαντί στην κύρια εργασία τους) δεν έχουν θιγεί από την κρίση, διότι ζουν στο παράλληλο αυτό ρωμέικο σύμπαν.
Μηκυό κύριοι!!! Εξωτική ονομασία. Είναι τα παρφουμαρισμένα σε πολλές περιπτώσεις Σωματεία. Είκοσι άτομα, κολλητοί, συγγενείς, οικείοι και φίλοι, κάμποσες υπογραφές και μέσα σε λίγους μήνες, ιδού μία νέα νομική προσωπικότητα. Σφραγίζουν εξαιρετικά εύκολα κάποια βιβλία, τα αντικαθιστούν πολύ εύκολα πετώντας τα παλαιότερα, κρατάνε τα βιβλία και τα αρχεία και τις κάθε λογής αποδείξεις σε ένα σκρίνιο μιας κατοικίας και ξεκινάει η δραστηριότητα. Μηκυό. Ωραία πράγματα. Οι μάγκες, οι insiders προτείνουν στον κολλητό που έχει πρόσβαση στο Υπουργείο ένα ωραίο πρόγραμμα με πολύ δόση αθλητισμού ή κοινωνικής αλληλεγγύης ή προστασίας περιβάλλοντος και ιδού μία εξαιρετική και αρκετά προσοδοφόρος σε πλείστες περιπτώσεις συνεργασία. Υποτυπώδης έλεγχος και οι καραμπουζουκλήδες τσεπώνουν τα εύκολα χρηματουλάκια.
Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα!!! Άλλα ωραία σε πολλές περιπτώσεις μαγαζάκια. Ο κορόιδος, o outsider θα κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος, θα πρέπει να δώσει εξακόσια πενήντα για τέλος επιτηδεύματος, δυόμιση χιλιάρικα για ασφάλιση, 23% φόρο από το πρώτο ευρώ, νοίκια, αμοιβές λογιστή και λοιπά ωραία. Ο insider ο μάγκας της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας φτιάχνει το "μη κερδοσκοπικό μαγαζάκι" του και άπαντα φίνα και ωραία. Είπαμε....Μπορεί και να κάνει και καμιά άλλη δουλειά στην εύφορη κοιλάδα των ησσόνων προσπαθειών. Ασχολούνται με διάφορα "καλά και χρήσιμα" οι αστικές εταιρίες που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Με απεξαρτήσεις, αθλητισμούς, εκδόσεις, τέχνες..... Παρέα με τις εξουσίες, πολλές φορές και της αυτοδιοίκησης τα πάντα γίνονται ευκολότερα
Πολιτιστικά, αθλητικά και άλλα Σωματεία!!!!! Τσάο λί, τζούμπα-τζούμπα, άκουα ουότερς, ποδηλασίες, πισίνες, τένις, χορούς και τραγούδια, δημιουργικές απασχολήσεις παιδιών, προγράμματα για ενήλικες.  Ανύπαρκτος έως ελάχιστος έλεγχος. Χρήση δημόσιων και δημοτικών εγκαταστάσεων, μαύρο χρήμα σεβαστών ποσών. Ε ρε άμοιροι αυτοί που έχουν νόμιμη δραστηριότητα και δέχονται τον ανέντιμο αυτό ανταγωνισμό από όλα αυτά τα μαγαζάκια. Δεν είναι μόνον το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή (είναι και αυτό), βασικά είναι το αίσθημα της αδικίας σε μια χώρα που έχει καταρρεύσει και κόσμος βρίσκεται στο περιθώριο.

Φίλοι μου ένα θα σας πω. Όλοι οι insiders, λίγο πολύ τα γνωρίζουν όλα αυτά. Τώρα το γιατί κανείς δεν τα ξεστομίζει. Κανείς δεν αντιδρά. Το γιατί οι "προοδευτικοί" και η "αριστερά" (όχι όλη) σιωπά...... Και η περιοχή μας, όπως όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε (αλλά μόνον ο αιρετικός μέχρι τώρα λέει τη σκάφη και τα σύκα) δεν αποτελεί εξαίρεση. Ίσως μάλιστα εδώ όλα τα κακά και άσχημα, όλα τα παρφουμαρίσματα να γίνονται και καθ΄υπερβολή
Οι παραμερισμένοι από τη μία  και οι παρφουμαρισμένοι και φτιασιδωμένοι από την άλλη. Αυτοί είμαστε και ας το παραδεχθούμε.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή τώρα θα γεμίσουμε καφετέριες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν βλεπω αλλο τροπο για πεσουν τα ενοικια και οι τιμες του καφε και να ανεβει επιτελους η αισθητικη και η ποιοτητα.ελεος πια με το βλαχομπαροκ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή