Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

mea culpa

Έγραψα προχθές μεταξύ των άλλων και τα εξής σε σχέση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA BANK, τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων και τον τρόπο που ενήργησε ο Δήμος μας σε σχέση με την αύξηση αυτή:
 "Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς η ανακεφαλαιοποίηση της ALPHA BANK
Θα μου πείτε: Και εμάς τους Αναπλιώτες τι μας κόφτει ρε αιρετικέ;
Απαντώ:
Μας νοιάζει και πολύ μάγκες μου.
Ο Δήμος μας ήταν ένας από τους μεγαλομετόχους της Τράπεζας αυτής. Αν δεν κάνω λάθος και αν θυμάμαι καλά από το απώτερο παρελθόν μου ως Δημοτικός Σύμβουλος έχει περί το ένα εκατομμύριο μετοχές........."
Όλη την ανάρτησή μου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
Ε λοιπόν αγαπητοί μου έκανα μέγα λάθος. Θυμόμουν πόσες μετοχές είχε παλαιότερα ο Δήμος.
Σήμερα λοιπόν πληροφορήθηκα ότι δεν διαθέτουμε  ένα εκατομμύριο μετοχές, αλλά δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες μετοχές!!!!
Επομένως η αξία των δικαιωμάτων του Δήμου μας, κατά τη διάρκεια της  διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο δεν κυμάνθηκε μεταξύ των 950.000 ευρώ και 2.050.000 ευρώ, αλλά δυόμιση φορές παραπάνω (από 1.900.000 έως πέντε εκατομμύρια και κάτι ψιλά). Για τα ψιλά θα ασχολιόμαστε τώρα.....
Μαθαίνω ότι πουλήσαμε και δικαιώματα, μάλλον σε χαμηλή τομή. Μαθαίνω ότι ακόμα και σήμερα δεν θα μπορούσε η δημοτική αρχή να μας πει πόσα δικαιώματα πούλησε, σε ποια τιμή και πόσες νέες μετοχές απέκτησε.
Κυριολεκτικό μπάχαλο, αγαπητέ μου (ναι σε εσένα απευθύνομαι, που τα ξέρεις όλα αυτά, αλλά τους βλέπεις με συμπάθεια)
Μαθαίνω ακόμα ότι πουλήθηκαν περισσότερα δικαιώματα απ΄όσα χρειαζόντουσαν για να αγορασθούν  μετοχές και έτσι θα πιστωθεί ο λογαριασμός του Δήμου μας με τριακόσια περίπου χιλιαρικάκια.
Από τώρα πρέπει να αντιληφθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και βέβαια οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, που δεν πήραν χαμπάρι τι ποσά παίχτηκαν στην υπόθεση, ότι και αυτά τα τριακόσια χιλιάρικα δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν μικροεργάκια, αλλά να χρησιμοποιηθούν για μια σωστή αξιοποίηση των warrants (βαράν τα είπε κάποιος φίλος, διότι είναι αντικείμενα για ενήλικα παιδιά)
Τί σας λέω όμως τώρα; 
Ας ακούσουμε κανένα τραγουδάκι. Ίσως μέχρις εκεί κάτι να αντιλαμβάνονται.



3 σχόλια:

  1. Εγινε αποκοπή δικαιώματος 17-25/5/2013 με 1,944 συντελεστή δηλαδή για καθε μετοχή σχεδόν δινόταν άλλη μία. Οπότε αν ο δήμος είχε 2,5μύρια μτχ,Χ 1,944= 4.860.000 μτχ. Απο αυτές είχαν δυνατότητα να πουλήσουν τα "δικαιώματα" των 4.860.000-2.500.000=2.360.000 μτχ.
    . Η διαπραγμάτευση λοιπόν των δικαιωμάτων άρχισε με τιμή 1,50ευρω, έφτασε 2 ευρώ και έκλεισε κάπου στο 1,10 . Αν κάποιος απο τους διαχειριστές - λέμε τώρα - των μτχ του δήμου πούλαγε συντηρητικά 1,20 Χ 2.360.000= 2.832.000 ευρώπουλα. Τώρα για να πήραν ΜΟΝΟ 300.000 πα να πεί ότι 300.000/2.360.000= 0,12!!! Κάπου δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Το ποσό είναι αστείο για δικαιώματα τόσων πολλών μτχ. Εκτός αν έκαναν τη βλακεία να κρατήσουν δικαιώματα για αγορά νέων μετοχών σε προνομική τιμή (0,44ευρω/μτχ) στα επόμενα 4 χρόνια, πράγμα υψηλότατου ρίσκου δεδομένης της κατάστασης. Γιατί δε μαζέψανε ζεστό χρήμα; Τι ακριβώς έχει γίνει; --- Απορων κορασις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πούλησαν δικαιώματα αγαπητό κοράσιον των απόρων και αγόρασαν νέες μετοχές και απέκτησαν και warrants και τους περίσσεψαν και 300.000 ευρώ, απ΄ότι μαθαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιος τους καθοδηγουσε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή