Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αυτά υποστηρίζει ο αιρετικός ότι πρέπει να γίνουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αποφάσισα να σας πω πολύ ωραία λόγια, φιοριτούρες και δημοκρατικοσυμμετοχικές αερολογίες
Αυτά υποστηρίζει ο αιρετικός ότι πρέπει να γίνουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αν καταλάβατε το τι συγκεκριμένο προτείνω γράψτε μου.

Η Αυτοδιοίκηση να αναδιοργανωθεί ριζικά.
Οι Περιφέρειες να μεταβληθούν σε βασικούς θεσμούς ανάπτυξης. 
Στόχος του προγράμματος του αιρετικού είναι το σύνολο του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, πέρα των κεντρικών εθνικής εμβέλειας έργων, να υλοποιείται από τις περιφέρειες που θα πρέπει να συμμετέχουν ουσιαστικά στον γενικό δημόσιο σχεδιασμό. 
Οι περιφέρειες να συντονίζουν και να συναποφασίζουν με τους Ο.Τ.Α τις παραγωγικές και κοινωνικές δράσεις της περιοχής τους. 
Τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης πρέπει στο μεγαλύτερο ποσοστό τους να τα διαχειρίζεται η αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει άλλωστε στις χώρες της Ε.Ε. 
Οι Δήμοι να είναι συν-διαμορφωτές και διαχειριστές του κοινωνικού κράτους.
Το σύνολο των τομέων που αφορούν κοινωνικές δράσεις – κοινωνική συνοχή, χωροταξία, περιβάλλον, χρήσεις γης, τοπική ανάπτυξη, σχέσεις διοικητικής μορφής δημοσίου – πολίτη, να περάσουν στην αρμοδιότητα των Δήμων, στα πλαίσια του ενιαίου ισόρροπου εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού. 
Να εγκαθιδρύσουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μια νέα αρχιτεκτονική και ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προσδιορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες κάθε επιπέδου και θα προβλέπει με ακρίβεια την κατανομή των απαιτούμενων πόρων και των αντίστοιχων επενδυτικών μέσων. 
Οι νέοι Δήμοι πρέπει  να δομούνται στη βάση οργανικών κοινωνικο-οικονομικών και πολιτιστικών ενοτήτων και να έχουν υψηλό βαθμό εσωτερικής χωρικής συνοχής. 
Οι νέοι Δήμοι να έχουν διακριτή ταυτότητα και να είναι εύληπτες ενότητες, αναγνωρίσιμες, άμεσα προσβάσιμες και ελέγξιμες από την τοπική τους κοινωνία. 
Χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ, έτσι ώστε να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας.
Να προωθηθεί μια εσωτερική αποκέντρωση των υπηρεσιών των δύο βαθμών Τ.Α. έτσι ώστε οι δράσεις τους να είναι δημοκρατικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές. 
Χρειαζόμαστε μια άμεση βαθιά δημοκρατική μεταρρύθμιση που θα αντιστρέψει εντελώς τους ρόλους μεταξύ κεντρικού κράτους και τοπικών θεσμών.

3 σχόλια:

  1. Καλημερα Αιρετικε του Αναπλιου.Ολα αυτα που αναφερεις χρειαζονται πορους-οικονομικους πορους.Απο που θα βγουν την δεδομενη χρονικη στιγμη;Ολοι γνωριζουμε την μαυρη εικονα της διαχειρισης των φορων που εισπραττονται απο την τσεπη μας .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο μπούρδες λέτε εσείς οι Δημαρίτες. Μας τα πρήξατε με τις βλακείες σας. Ο λαός θα σας δώσει γρήγορα την απάντηση που χρειάζεστε. Και δεν θα σας έχουμε ανάγκη για την αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε αιρετικέ γιατί δουλεύεις τον κόσμο?
    Αφού το Τσίπρα είναι σέξυ και όποιος αντέξει τι τα θες τα κείμενα τώρα?
    Μπορείς εσύ να γεμίσεις 13 σελίδες με μπούρδες? μπορείς?
    Γιαυτό λοιπόν κάτσε στο 4% εσύ και εγώ πουθενα και άστους να περιμένουν την κυβέρνηση της αριστεράς και να επιλέξουν
    μεταξύ Αλέξη-Αντώνιου ή τοπικά Χρήστου-Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή