Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή Ναυπλίου για το Κολυμβητήριο Ναυπλίου

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων για τα αποτελέσματα των έργων, δράσεων και παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Κολυμβητήριο Ναυπλίου, για την ενεργειακή του αναβάθμιση και τη μείωση των δαπανών για τη θέρμανσή του. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για το έργο που πραγματοποίησε.
Αντιγράφω το δελτίο τύπου του Δήμου μας

"Θεαματικά τα αποτελέσματα από την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου του Ναυπλίου·

Κλείνοντας έναν χρόνο από την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης των καυστήρων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, μπορούμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα αποτελέσματα που είχε αυτή η πρωτοβουλία.
Οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν:
Να βελτιώσουμε τις συνθήκες άνεσης, τόσο στις πισίνες, όσο και στα ζεστά 
νερά χρήσης, αλλά και στους κοινόχρηστους  χώρους του Κολυμβητηρίου
2.       Να βελτιώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα του Κολυμβητηρίου
3.       Και φυσικά να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα.
Σήμερα, μετά από 1 χρόνο λειτουργίας, με συνεχείς μετρήσεις της απόδοσης, διαπιστώνουμε τα εξής αποτελέσματα:
1.       Βελτιώσαμε τις συνθήκες άνεσης  για τους αθλητές, τους συνοδούς, αλλά και τους εργαζόμενους, προσφέροντας:
σταθερή θερμοκρασία στις πισίνες (στα άνω επιτρεπτά όρια της ΚΟΕ & της Ολυμπιακής επιτροπής: 26,3o C μεγάλη πισίνα & 30,2ο C η μικρή)
συνεχόμενη θέρμανση 21οC, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, κατά τη διάρκεια του χειμώνα
συνεχόμενα ασφαλές ζεστό νερό 37ο C, για χρήση στους  λουτήρες
οn-line παρακολούθηση της λειτουργίας όλου του συστήματος  και των  πιθανών βλαβών.
2.      Εξασφαλίζοντας τη μηδενική εκπομπή ρύπων, μειώσαμε το ενεργειακό  αποτύπωμα του Κολυμβητηρίου -και κατ’ επέκταση της πόλης του Ναυπλίου- κατά 201 τόνους αερίων ρύπων CO2
3.    Εξοικονομήσαμε κατά τη διάρκεια του δωδεκάμηνου 81.000€, από τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, μειώνοντας την κατανάλωση κατά 1026 MWH. 
Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι σωστά επιλεγμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις, μπορούν να αποδώσουν θεαματικά αποτελέσματα, αποφέροντας εκτός από την καλύτερη λειτουργικότητα και την αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, σημαντική μείωση της περιβαλλοντολογικής μόλυνσης, με ταυτόχρονη μεγάλη εξοικονόμηση εξόδων.
Ήδη η εξοικονόμηση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε τις συνδρομές των μελών του Κολυμβητηρίου κατά 20% για όλους τους δημότες μας, και να προχωρήσουμε σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Στόχος μας είναι η επέκταση τέτοιου είδους παρεμβάσεων και στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια, με τη σταδιακή ενεργειακή αναβάθμισή τους."
Αν υπάρχει λοιπόν όραμα, διάθεση, οργάνωση, όλα γίνονται. Θα μπορούσε το Κολυμβητήριο Ναυπλίου να είναι σήμερα ανοιχτό, όπως είναι της Ηλιούπολης, που ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ αφορά το παραπάνω δελτίο τύπου.
Για να μην μου λένε ότι αυτά δεν γίνονται, ότι ενδιαφέρθηκαν πραγματικά και έγκαιρα και παρόμοιες δικαιολογίες.
Θυμάμαι πριν από χρόνια που φώναζα κατά των "τατζούμ-ταρατατζούμ" της οργάνωσης φιεστών στο γήπεδο που κόστιζαν χιλιάδες πεταμένα ευρώ. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δει τα πραγματικά προβλήματα που μας έχουν οδηγήσεις σε σπατάλες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα τελευταία χρόνια και σε εκπομπές ρύπων. Τα πακετάκια περνάνε και οι άχρηστοι δεν κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν (τώρα πλέον έχω τρανή απόδειξη γι΄αυτό την ενεργειακή αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε με θεαματικά αποτελέσματα στο Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης)
Φώναζε ο αιρετικός, φώναζε η άλλη πρόταση (σιωπά τώρα; μια ανακοίνωση βρε παιδιά για κάτι), φώναζαν οι διοικήσεις των ναυτικών ομίλων, φώναζαν γονείς και ενεργοί πολίτες και όμως αντί να γίνουν έργα περιστολής της ενεργειακής σπατάλης, ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για υπερβολικούς φωτισμούς στις πλατείες της περιοχής Κούρτη, στην ανατολική παραλία, στην Πλατεία της Αρειας, δίπλα στις γνωστές πολυκατοικίες. Διάλεξαν την εύκολη λύση των τατζούμ-ταρατατζούμ.
Και τώρα κλαίγονται. Ο υποψήφιος Δήμαρχος μας λέει το εκπληκτικό να γίνει το πιο όμορφο Κολυμβητήριο της Ελλάδας κλειστό!!! Ο άλλος ξέχασε τις ευθύνες της δημοτικής παράταξης που υποστήριζε χρόνια τώρα και μας λέει ότι θα προχωρήσει σε έργα. Πούντα; Να τα δούμε. Αλλά το ΕΣΠΑ τελειώνει.
Μαθαίνω ότι οι λέβητες βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και δεν πάει άλλο. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες στην οροφή του κυλικείου είναι κατεστραμμένοι από την πρώτη μέρα και όλοι διαχρονικά αδιαφορούν. Τα σώματα του καλοριφέρ που αλλάχτηκαν, μαθαίνω ότι είναι άχρηστα. 
Ακούω ότι το σκέπασμα της πισίνας, που θα μείωνε κατακόρυφα την κατανάλωση ενέργειας, κοστίζει περίπου πενήντα χιλιάρικα και ούτε αυτά βρέθηκαν τον καιρό της αφθονίας, όταν ο Δήμος μας εισέπραττε ένα εκατομμύριο από μερίσματα. Τα διέθεταν αλλού.

3 σχόλια:

  1. Παρατηρήσεις: Τι έχετε κύριε και είστε αντίθετος με τις φιέστες στο γήπεδο;;; Που θα εμφανιστουν οι εκλεγμένοι "άρχοντες" να αυτοϊκανοποιηθούν (...νοερά) και να τους θαυμάσει το νοήμον εκλογικό κοινό που τους ψηφίζει; Κάτι τελετές, λειτουργίες κλπ της μισής ώρας; Δεν αρκούν.
    Επίσης η χρυσο/ασημοβαμμένη κυρία στη φωτο τι ακριβώς μουτζώνει; Το inner ego της ή τους προαναφερθέντες δημοτικούς κυρίους; Goldfinger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κολυμβητηριο Ηλιουπολης χρησιμοποιει Φ.Α ; Πως ειναι τοποθετημενο χωροταξιακα ωστε να μην υπαρχουν απωλειες λογω πλευρικων ανεμων; Το κολυμβητηριο Αναπλιου ειναι λαθος τοποθετημενο χωροταξιακα και με λαθος μηχανοστασιο απο την αρχη της λειτουργιας του.Για καλοκαιρι ειναι καλο να λειτουργει με ελαχιστο κοστος,για τις υπολοιπες εποχες ειναι δαπανηρο και ενεργοβορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας επαναλμβανω και παλι (οπως ελεγε ο Σαλεο - ο φιλολογος -) χρειαζεται τμημα Στρατηγικου Σχεδιασμου η Τοπικη Αυτοδιοικηση και κοινο νου απο τους αιρετους αυτοδιοικητικους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή