Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Δύο συγκεντρώσεις στο Ναύπλιο που αντικειμενικά θα ενισχύσουν τη Χρυσή Αυγή

Δεν υπήρχε μεγαλύτερη γελοιότητα από το να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Παπαδήμος, για τον οποίο δεν υπήρχε ούτε το παραμικρό στοιχείο για ποινική του εμπλοκή.
Άλλο που δεν ήθελε η Χρυσή Αυγή από το να υπογράψει κάτω από τους Ανέλληνες την πρόταση παραπομπής οποιουδήποτε πολιτικού.
Άσχετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι ότι η Χρυσή Αυγή γιγαντώθηκε λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας, αυτό που τελικά συνέβη και αυτό που αποδεικνύεται αν εξετάσει κάποιος πού πήραν οι ρατσιστές μεγάλα ποσοστά, είναι ότι τροφή της Χρυσής Αυγής είναι η  απαξίωση της πολιτικής, η στοχοποίηση των πολιτικών, η μετατροπή τους σε αποδοπιομπαίους τράγους στη συνείδηση των πολιτών, η επικράτηση της λογικής ότι ο πολίτης δεν αποτελεί υποκείμενο της ιστορίας και ότι οι πολιτικοί στο σύνολό τους είναι προδότες που ξεπουλάνε τη χώρα και από πρόθεση και ωμές σκοπιμότητες κλέβουν το λαό.
Τρέφεται η Χρυσή Αυγή με τις κατά μέτωπον επιθέσεις, με τη δημιουργία αντιφασιστικών (και όχι δημοκρατικών) πλατιών συσπειρώσεων, με τη νομιμοποίηση της  βίας και την απονομιμοποίηση των δημοκρατικών θεσμών, με την ύπαρξη αντισυγκεντρώσεων στις δικές τους ρατσιστικές μαζώξεις.
Τόχω ξαναπεί. Η μόνη απάντηση στους ρατσιστές και φασίστες είναι η πλήρης περιφρόνησή τους, η δημιουργία ενός δημοκρατικού (και όχι αντι....(κάτι)) μετώπου από όλους τους δημοκράτες από τη συντηρητική δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά, η ενδυνάμωση και ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και ο σεβασμός στο κράτος δικαίου.
Αλλιώς θα κάνουμε τα λάθη που έγιναν και παλαιότερα και από τα οποία φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί.

Και όμως προχθές στη Βουλή βρεθήκανε τουλάχιστον 25 βουλευτές, που, χωρίς να το πουν σε κανέναν και χωρίς να εκφράσουν δημόσια την άποψή τους, υπερψήφισαν την πρόταση της Χρυσής Αυγής για παραπομπή ακόμα και του Παπαδήμου  για τον πλήρη εξευτελισμό της δημοκρατίας και των πολιτικών!!!!. Ποιοί ήσαν αυτοί οι 25 κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά. Να είναι από το ΚΚΕ το θεωρώ αδύνατο, αφού οι άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι πάνε συντεταγμένοι με τη γραμμή του κόμματος. Να είναι οι Δημαρίτες; Μάλλον γέλωτα προκαλεί και η σκέψη ότι Δημαρίτης βουλευτής ψήφισε υπέρ της παραπομπής Παπαδήμου. Μήπως οι Πασόκοι που τους κυνηγούσαν ανηλεώς οι Χρυσαυγίτες; Χλωμό βλέπω νάναι και πάνω από δυο-τρεις Νεοδημοκράτες, αυτοί που είπαν ναι στην πρόταση της Χρυσής Αυγής, αφού και αυτοί συμμετείχαν στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί που ενίσχυσαν το πολιτικό σχέδιο της Χρυσής Αυγής, αλλά θα έπρεπε να είχαν το θάρρος να μας πουν ότι ψήφισαν υπέρ της παραπομπής ενός ατόμου για το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή αποχρώσα ένδειξη ποινικής του ευθύνης.
Άλλο που δεν ήθελαν οι ρατσιστές να δουν την πρότασή τους για αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας να εμπλουτίζεται με πολλά "ναι", όσον αφορά τον Παπανδρέου και με αρκετά "ναι" όσον αφορά τον Παπαδήμο.


Θα έχουμε αύριο Κυριακή  στην πόλη μας, το Ναύπλιο, δύο συγκεντρώσεις
Η μία υπέρ των ρατσιστών και ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής, με την ευκαιρία των εγκαινίων των γραφείων της.
Η άλλη κατά των φασιστών αλλά που την γουστάρουν  όσο τίποτα άλλο οι Χρυσαυγίτες.
Θα έχουμε αύριο Κυριακή στο Ναύπλιο δύο συγκεντρώσεις που και οι δύο θα ωφελήσουν την Χρυσή Αυγή. Εκ του αποτελέσματος και μόνον.
Τεράστια δύναμη θα πάρουν οι Χρυσαυγίτες από την αντιφασιστική συγκέντρωση την ίδια μέρα, στην οποία όμως έχουν αποκλεισθεί, λόγω πολιτικού σκεπτικού της, οι Νεοδημοκράτες, Πασόκοι και Δημαρίτες.
Άλλο που δεν θέλουν οι Χρυσαυγίτες την οργάνωση αντισυγκέντρωσης, μόνον από μία μερίδα  ατόμων του δημοκρατικού τόξου και όχι ομόθυμη.
Άλλο που δεν θέλουν οι Χρυσαυγίτες να ακούνε ότι το κάλεσμα για συγκέντρωση του αντίπαλου σε αυτούς δέους, βασίζεται σε μια πολιτική πλατφόρμα, που λέει ότι οι πολιτικοί είναι προδότες και κλέπτες.
Άλλο που δεν θέλουν να αντιπαρατίθενται σε αυτό το πλαίσιο, αφού μπορούν με τα ρατσιστικά και εθνικιστικά τους συνθήματα να πείσουν πολύ κόσμο ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι για να προστατέψουν την ανεξαρτησία της χώρας. Εάν η αντιπαράθεση μπει σ΄αυτή την λογική τότε έχουν πιασάρικα συνθήματα στη βάση του υπερεθνικισμού, τού Σκοπιανού, του αντιτουρκισμού και της ξενοφοβίας.
Άλλο που δεν θέλουν οι Χρυσαυγίτες να ακούν από το "αντίπαλο" δέος τους ότι τα κυβερνώντα κόμματα αποτελούνται από κλέπτες και από άτομα που ηθελημένα οδηγούν τον κόσμο στη φτώχεια και την ανεργία. Ανοίγει ο δρόμος γι΄αυτούς να ισχυρίζονται ότι μόνον με κατάλυση ελευθεριών και του κράτους δικαίου είναι δυνατή η έξοδος από την κρίση.
Άλλο που δεν θέλουν από το "αντίπαλο" δέος τους να ακούνε ότι κηρύσσονται πολιτικοί ως πρόσωπα ανεπιθύμητα στην Αργολίδα και να δικαιολογείται η άσκηση βίας.
Θα πρέπει όλοι  να σκεφτούμε το εξής. Όταν η βία, ακόμα και η φραστική, γίνεται τρόπος επίλυσης των πολιτικών και άλλων διαφορών, τότε αυτός που θα επικρατήσει είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο θράσος, τον μεγαλύτερο τσαμπουκά, που θα έχει τη μεγαλύτερη δύναμη και την ισχυρότερη βοήθεια από στρατιωτικά και εξωθεσμικά κέντρα.
Και τότε δυστυχώς θα είναι αργά. Γι΄αυτό και είναι σημαντικό να οδηγηθούμε όλοι οι δημοκράτες στην πλήρη και απερίφραστη καταδίκη κάθε πράξη βίας, οιασδήποτε μορφής. Δυστυχώς δεν το βλέπω.

8 σχόλια:

  1. Φίλε Κώστα,
    ελπίζω να μην εννοείς όλα όσα γράφεις.
    Αν όχι, ειλικρινά λυπάμαι.
    Prefadoros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άλλη λογική αντιμετώπισης του φαινομένου
    http://www.dimokratikiaristera.gr/epikairotita/ekdiloseis-syskepseis/4532-ekdilosi-tis-dimar-gia-tin-ratsistiki-eksarsi-kai-to-neonazismo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως αποκαλείς εσύ τους Βουλευτές που ψήφισαν προχθές και πέρασε στη Βουλή:

    " 4.4. To Δικαιούχο Κράτος Μέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος και το TXΣ παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας πoυ ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο"

    Ούτε οι Γερμανοί, ούτε ο Τσολάκογλου δεν είχαν τολμήσει να εκποιήσουν γη και δημόσιο πλούτο. Αυτοί το έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Κωστα,
    Προσωπικά θεωρώ "βια" είναι αυτή που καθημερινα "βιώνει" ο εξαθλιωμενος λαος....αυτή την βια θα πρέπει να καταδικάσουμε και να μην αποπρασανατολιζομαστε.
    Περί "δημοκρατικού τόξου" εδώ είναι που γελάμε......και μετά αναρωτιόμαστε για τα υψηλά ποσοστά της ΧΑ!

    Φιλικά,
    Κυριάκος Δεσυλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον Ανώνυμο 19 Ιανουαρίου 2013 - 7:53 μ.μ.
    Επιβεβαιώνεις απόλυτα τους ισχυρισμούς μου με το να διακρίνεις τις πολιτικές δυνάμεις σε πατριώτες και "Τσολάκογλου". Αυτά ακριβώς επιθυμεί να ακούσει η Χρυσή Αυγή. Από τέτοιους ισχυρισμούς γίνεται ισχυρή.
    Όσον αφορά την ουσία δεν θα πω πολλά.
    Το θέμα είναι απόλυτα λυμένο με εκατοντάδες αποφάσεις διεθνών και εθνικών Δικαστηρίων και με την πρακτική των διεθνών συμβάσεων δανεισμού μεταξύ κρατών και μεταξύ διεθνών οργανισμών και κρατών. Και βέβαια οι πάμπολλες Κυβερνήσεις κρατών που αναγκάσθηκαν να δανειοδοτηθούν, χωρίς μα κρατούν υπέρ τους το δικαίωμα ασυλίας, για να σωθούν οι λαοί από την χρεοκοπία, που συνεπάγεται πτώση του βιοτικού επιπέδου, ανεργία, λιμούς κλπ σε πολλαπλάσιο επίπεδο απ΄ όσα βιώνουν σήμερα οι πολίτες στην Ελλάδα, δεν ήσαν προδότες και δεν αντιμετωπίσθηκαν ποτέ με αυτό τον τρόπο από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ποτέ δεν αντιμετωπίσθηκαν με αυτό τον τρόπο». Βέβαια, κάποιοι αντιμετωπίσθηκαν με χειρότερο, όπως ο Ντε Λα Ρούα στην Αργεντινή που έφυγε με το ελικόπτερο να γλιτώσει από την κατακραυγή του κόσμου:
    http://www.youtube.com/watch?v=1QAEWm7gf8w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι μου ανώνυμοι 19/1 7:53 και 21/1 11:01 δεν σώζεστε με τίποτα.
    Η φωνή της λογικής έχει πάψει να ακούγεται πια στην Ελλάδα.
    Τώρα για εμάς η σιωπή είναι αναπόφευχτη.
    Καλή επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=HbJBGSuvPIA
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ. (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΑ)
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΘΩΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η Χ.Α. ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΟΙ "ΘΙΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή