Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μπράβο Μανιτάκη!!!

Αγαπητοί μου,
Την απόφαση με το τρίτο μνημόνιο να μειωθούν οι μισθοί των δημάρχων πώς την κρίνετε; Θετικό γεγονός ή αρνητικό;
Η απόφαση να μειωθούν οι σύμβουλοι των δημάρχων είναι κάτι το θετικό ή κάτι το αρνητικό; Θεωρείτε ότι χρειαζόταν να πληρώνουμε αυτούς τους γνωστούς πέντε στο Δήμο Ναυπλιέων ή μήπως θα έπρεπε πράγματι να μειωθεί ο αριθμός τους;
Θα πρέπει ή όχι να καταργηθεί ο μισθός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου;
Είναι σωστό ή όχι να εξαφανισθούν οι αμοιβές των αιρετών για συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές;
Τόσα χρόνια αυτά δεν ήταν που υποστήριζε  η άλλη πρόταση; Σήμερα σιωπή; Άλλαξαν τα πράγματα και δεν το ξέρω;

Νομίζω ότι έχουμε πλέον χάσει τα αυγά και τα πασχάλια
Μια ζωή δεν φωνάζαμε για τα ρουσφέτια στους Δήμους;
Για τους διορισμούς από το παράθυρο των κολλητών;
Για τις προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας και στη συνέχεια στρογγυλοκάθισμα σε γραφεία;
Για τους αδιαφανείς διορισμούς στις δημοτικές επιχειρήσεις και τις μετέπειτα μετατάξεις;
Για την αναποτελεσματικότητα των διοικητικών υπηρεσιών;
Για το ότι κάποιοι υπάλληλοι κααάθονται και άλλοι ξεσκίζονται;
Όλοι μας γνωρίζουμε ποιοί και πως προσλήφθηκαν. Όλοι μας ξέρουμε τα συγκεκριμένα  επίθετα υπαλλήλων που ταιριάζουν απόλυτα με αυτά των αιρετών. Ψέμματα είναι;

Όταν τότε φωνάζαμε κατά της λογικής αυτής δεν λαμβάναμε, χωρίς να το υπολογίζουμε, ακέραιο  το πολιτικό κόστος; Δεν είμασταν τότε οι κακοί που έλεγαν τις αλήθειες και τρώγαμε μαύρο και επιθέσεις από τους πελάτες του συστήματος;

Αλήθεια τώρα τί άλλαξε και πρέπει να αγκαλιάσουμε την αδιαφάνεια; Για ποιό λόγο θα πρέπει να υιοθετήσουμε τους παλαιούς πελάτες των παρατάξεων που διοίκησαν και μας έφεραν ως εδώ;
Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Από πότε υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι; (να αγωνισθούμε να τους αλλάξουμε, ναι. Αλλά να μην εφαρμόζονται;)

Επιτέλους δεν πρέπει να ξεκινήσει η κινητικότητα στους Δήμους και στη δημόσια διοίκηση;
Πρέπει να περιμένουμε μερικές ακόμα δεκαετίες να το κάνουμε;
Να μείνουμε στις θεωρίες που λέγονται, όταν κάτι πάει να γίνει, μόνον και μόνο για να το φρενάρουμε;
Για χάρη ποίων;
Για μερικές ψήφους που θα καρπωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος; Γι΄αυτό;

Συμφωνώ να μην απολυθεί τελικά κανείς. Αυτό εγώ υποστηρίζω.
Αλλά θα πρέπει κάποτε να δοθεί το έναυσμα της κινητικότητας στη Δημόσια διοίκηση.  Δεν πρέπει να συνεχίσουμε στα μεγάλα λόγια και στις θεωρίες, αλλά εδώ τώρα να βάλουμε μπρος.
Και τελικά από ποιούς πρέπει να ξεκινήσουμε αν όχι από αυτούς που μπήκαν εκτός ΑΣΕΠ; και από τα παράθυρα και μέσω διάφορων κόλπων, αφήνοντας στο περιθώριο τους χιλιάδες νέους και νέες που έχουν κάνει εκπληκτικές σπουδές και έχουν τεράστια προσόντα;

Ναι. Να αγωνισθούμε να μην απολυθούν οι άνθρωποι αυτοί που παρακάλεσαν τότε για μια θέση βολέματος.
Οι πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου, τώρα που δεν επιτρέπονται προσλήψεις και συνταξιοδοτούνται χιλιάδες είναι τεράστιες.
Ουδείς καθηγητής από εδώ και μπρος να μην ξαναβρεθεί σε διοικητική θέση. Να τελειώσει τώρα το αίσχος να υπάρχουν "καθηγητές", που έχουν χρόνια να μπουν σε αίθουσα διδασκαλίας  Να αγωνισθούμε ώστε οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μετακινηθούν εκεί. Να πάνε σε θέσεις γραφείου στην Αστυνομία, για να βγουν οι αστυνόμοι στους δρόμους. Να πάνε στο ΕΚΑΒ να σηκώνουν τηλέφωνα, για να είναι οι τραυματιοφορείς πάνω στα ασθενοφόρα. Ας πάνε και σε απομακρυσμένους Δήμους που δεν έχουν προσωπικό.
Αφού μπήκατε από το παράθυρο, αν θέλετε να συνεχίσετε στη θαλπωρή του Δημοσίου, να πάτε εκεί που σας τάξουν και υπάρχουν ανάγκες. Αν όχι, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι νέοι με πτυχία, γλώσσες, μεταπτυχιακά, τις πληροφορικές τους και τα προφίσιενσί τους.

Και ο κατάλογος των περιπτώσεων που επίορκοι τίθενται σε αργία, μέχρις τελικής ετυμηγορίας, ναι να μεγαλώσει. Μην τους υποστηρίζετε ακόμα και αυτούς.
Επιτέλους ας καταλάβουμε όλοι ότι ο διορισμός στο δημόσιο δεν μπορεί να είναι παρκάρισμα.

Μπράβο Μανιτάκη. Επιτέλους. Μην κολώνεις μπρος στην Μπαλασοπούλεια αντίδραση. Το ΠΑΣΟΚ, όπως το μάθαμε, επιτέλους πρέπει  να τελειώσει.
Εγώ ΠΑΣΟΚ δεν γίνομαι..........



1 σχόλιο:

  1. Φιλε να θεσω και εγω ενα θεμα.ειμαι αγροτης και πηγα στο ΤΟΕΒ ΑΣΙΝΗΣ να παρω μια βεβαιωση οτι δεν ειμαι μελος του ΤΟΕΒ οπως με υποχρεωνει το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης....λεμε τωρα,ωστε να την χρησιμοποιησω για να βγαλω αδεια για μια γεωτρηση που εχω.ΠΛΗΡΩΣΑ 50 ΕΥΡΩ για να παρω την βεβαιωση γιατι ετσι αποφασισε το Δ.Σ του ΤΟΕΒ για τα μη μελη.......ακομη δεν μπορω να το πιστεψω οτι πληρωσα ΠΕΝΗΝΤΑ 50 ΕΥΡΩ για μια βεβαιωση.Γνωριζεις το θεμα η καποιος αλλος που διαβαζει την ιστοσελιδα σου?Ειναι νομιμο αυτο?Ποιος ειναι ο προισταμενος τους?Ο ΔΗΜΟΣ μπορει να επεμβει στο σημαντικο αυτο ζητημα?πρεπει να ειναι αρκετοι ανθρωποι που πληρωσαν ΠΕΝΗΝΤΑΕΥΡΑ...ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή