Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δεν θάθελα να σιωπήσω. Εχουμε δεύτερο γύρο

Ηταν μια μεγάλη-τεράστια ευκαιρία, που χάθηκε. Κάποιοι «παράγοντες», δεν θέλησαν να δημιουργηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό σχήμα, από ενεργούς πολίτες, χωρίς καπελώματα, πάνω σε μια προγραμματική βάση για να ανατραπεί η κάκιστη δημοτική αρχή Αναγνωσταρά. Σήμερα ένα τέτοιο σχήμα θα είχε μια τεράστια δυναμική, θα απευθυνόταν με πολύ πειστικό τρόπο σε κάθε πολίτη του νέου δήμου.


Κάποιοι όμως παράγοντες (σε εισαγωγικά), θέλησαν ουσιαστικά να συνεχίσει ο κ. Αναγνωσταράς και για τρίτη τετραετία, ως δήμαρχος.

Οι αγάπες που τώρα κάποιοι εκφράζουν κατόπιν εορτής, τις θεωρώ ωσεί «Ιουδέικα φιλιά». Πλέον είναι τρομερά δύσκολο να συστρατευθούν οι προοδευτικοί πολίτες για τη μεγάλη ανατροπή. Αυτά δεν γίνονται με επιθέσεις φιλίας. Γίνονται πάνω σε προγραμματική βάση. Οπως έγινε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα. Τώρα οι άνθρωποι δεν πείθουν. Επέτρεψαν στον επικεφαλής του συνδυασμού να επιτίθεται, προσωπικά και με πολύ άσχημο τρόπο σε στελέχη της άλλης πρότασης. Μας έβλεπαν με υπεροψία. Δεν θέλησαν να συζητήσουν. Προτίμησαν να επιχειρήσουν να ενώσουν το μαγαζί τους για να κάνουν τα παιχνίδια τους οι παράγοντες (και πάλι σε εισαγωγικά).

Παρ΄όλα αυτά, εγώ προσωπικά θα σας πω το εξής: Η δημοτική αρχή Αναγνωσταρά είναι ό,τι χειρότερο για τον τόπο. Η ευνοιοκρατία, η έλλειψη σχεδιασμού, η απώλεια κοινοτικών πόρων, ο σκουπιδότοπος στην παραλία της Καραθώνας, η εγκατάλειψη της παλιάς πόλης, η αποπρασινοποίσηση οικοπέδων και τόσα άλλα, είναι αυτά που με κάνουν να πω και στους φίλους, αλλά και σε όλους με διαβάζουν. Μαυρίστε με όλη σας τη δύναμη το συνδυασμό με την ονομασία «το μέλλον σου είναι εδώ». Μην του δώσετε ούτε μία ψήφο παραπάνω και εσείς που μέχρι σήμερα τον υποστηρίξατε, σκεφθείτε το ξανά. Εγκαταλείψτε τον. Πρέπει να το κάνετε και για εσάς και για τα παιδιά σας.

Βέβαια από την άλλη έχουμε τον αντίπαλο συνδυασμό, με τα εγωκεντρικά χαρακτηριστικά του, που φτιάχθηκε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και κατέρχεται χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς να μας πει τους οραματισμούς του και το πρόγραμμά του για την πόλη. Δεν μπορώ να προτρέψω να τους ψηφίσετε. Σκεφθείτε και αποφασίστε, εάν και κατά πόσον είναι σωστό να ψηφίσετε το συνδυασμό αυτό με αυτά τα χαρακτηριστικά, μόνο και μόνο για να διώξετε την απαράδεκτη δημοτική αρχή Αναγνωσταρά.

Και επιμένω σ΄αυτό. Εάν επανεκλεγεί ο κ. Αναγνωσταράς, υπεύθυνοι είναι μόνον οι παράγοντες με εισαγωγικά και πάνω απ΄όλα ο μέγας παράγων του τόπου, που σήμερα εδρεύει στην Αθήνα και από εκεί στέλνει sms με τις παροτρύνσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου