Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Αριστερού Σχήματος (χωρίς σχόλια)

Όσοι ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ θα γνωρίζουν για μια εσωτερική αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει ύστερα από τις προσπάθειες της ηγεσίας του ΣΥΝ να επιβάλει ως ομιλητές σε σειρά κεντρικών εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της "Ενωτικής Κίνησης" (Μητρόπουλος, Κοτζιάς, Κουρουπλής,...).
Σύμφωνα με άρθρο του Δρόμου: "Η ηγεσία του ΣΥΝ διολισθαίνει σε αποφάσεις που κάθε άλλο παρά έχουν συμφωνηθεί από κοινού με τις υπόλοιπες συνιστώσες, ούτε έχουν επικυρωθεί από κανένα αποφασιστικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνει και το νέο «επεισόδιο», με αφορμή την εμφάνιση του Α. Μητρόπουλου ως ομιλητή σε κεντρική εκδήλωση, που χαρακτηρίζεται από αδιαφορία για την αρνητική τοποθέτηση των εκπροσώπων όλων σχεδόν των συνιστωσών (πλην ΔΗΚΚΙ)."
Μέρος αυτών των "επεισοδίων" συνιστά και η εμφάνιση του Π. Κουρουπλή ως συνομιλητή του Α. Τσίπρα σε εκδήλωση που οργανώνεται στο Άργος, με την ιδιότητα μάλιστα του μέλους της "Ενωτικής Κίνησης". Ενημέρωση, τουλάχιστον κάποιων, συνιστωσών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας έγινε αφού είχε δημοσιοποιηθεί η εκδήλωση!!!
Μάλιστα η χρήση του μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτική της στάσης της ηγεσίας του τοπικού ΣΥΝ. Για δεύτερη φορά ανέβηκε από μέλος συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ άρθρο-ρεπορτάζ του Δρόμου με τίτλο "Πολλαπλασιάζονται οι διεργασίες, αλλά και οι προβληματισμοί" το οποίο άντεξε λίγες μόνο ώρες (δείτε την εικόνα δίπλα) μέχρι να το εξαφανίσουν (δείτε το λινκ απενεργοποιημένο: http://syriza-argolidas.pblogs.gr/?post_not_found) !!! Προφανώς κάποιοι επιδιώκουν το μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει περισσότερο με μπλογκ του ΣΥΝ ή της Αυγής παρά με μπλογκ του συμμαχικού σχήματος.
Όσον αφορά τον Π. Κουρουπλή να θυμίσουμε ότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ενώ σε συνέντευξή του στην Αυγή αναφέρει ξεκάθαρα ότι στόχος είναι ένα κεντροαριστερό μέτωπο: "Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις οφείλουν να απαλλαγούν αφενός μεν από παραδοσιακές εμμονές που τροφοδοτούν την πολυμέρειά τους, αφετέρου δε να υποτάξουν το υπερτροφικό εγώ σε ένα κεντροαριστερό, πολιτικό, συλλογικό εμείς.". Στη συνέχεια της ίδιας συνέντευξης δηλώνει ερωτευμένος με το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του έως το μεσοπρόθεσμο!!!
Κι άλλοι ερωτευτήκαμε, αλλά δεν κάναμε έτσι...
Το βράδυ της ίδιας μέρας που έγινε αφισοκόληση για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κολλήθηκαν και αφίσες από το ΚΚΕ με συνθήματα "Λαϊκή Εξουσία", "Αποδέσμευση από την ΕΕ" και "Διαγραφή του χρέους" εκ των οποίων πολλές πάνω από τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕΕΕ... ΟΛΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου