Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Αναμένουμε. Στην ουρά. Υπομονή κάνουμε. Ισως κάποτε.....


Πήγαν στη Νέα Υόρκη με έξοδα του Δήμου. Πολύ ωραία. Η έκθεση απευθυνόταν σε μεγάλους tour operators, διαφημιστές, παγκόσμια Μέσα μαζικής Ενημέρωσης. Όχι στο κοινό.
Αναρωτιέμαι τι είδαν, τι είπαν, τι αποτελέσματα είχε η συμμετοχή μας εκεί. Κάποιος να δώσει απολογισμό, βρε παιδιά
Πήγαν και στην Μόσχα με έξοδα του Δήμου. Πολύ ωραία. 
Αναρωτιέμαι τι είδαν, τι είπαν, τι αποτελέσματα είχε η συμμετοχή μας.Κάποιος να δώσει απολογισμό, βρε παιδιά. Αυξήθηκαν οι Ρώσοι τουρίστες; Ήλθαν κάποιοι εδώ διότι μας είδαν εκεί;
Ισχυρίσθηκαν πριν από κάποιους μήνες ότι : "δημιουργήθηκε Επιτροπή Τουρισμού στον Δήμο Ναυπλίου". Η αλήθεια είναι ότι αυτή η Επιτροπή είχε συσταθεί πριν από τρία ολόκληρα χρόνια και απλώς τώρα τελευταία έγιναν κάποιες προσθήκες στην επιτροπή αυτή για να είναι νόμιμη η αποστολή των ατόμων στις τουριστικές εκθέσεις.
Η αλήθεια είναι ότι η Επιτροπή Τουρισμού εδώ και τρία χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα

Μία κυρία που είναι στην Επιτροπή του Τουρισμού και που την στείλαμε στη Νέα Υόρκη μας είπε πριν από μήνες ότι εργάζεται σε αυτήν "ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ" (τα κεφαλαία δικά της) και ότι "θα διαμορφωθεί η πρόταση του Δήμου για τον τουρισμό". Κάποτε μας είπε ότι θα διαμορφωθεί. Αναμένουμε με αγωνία.
Πρόταση του Δήμου για τον τουρισμό!!!!  Ουάου!!!!
Για να γνωρίζουν και οι άνθρωποι που αποστέλλουμε, τι θα λένε εις τας Νέας Υόρκας και τας Μόσχας.
Πριν από μερικές μέρες παρουσιάστηκε ενώπιον καμιά δεκαπενταριά ατόμων μία μελέτη για την κρουαζιέρα στο Ναύπλιο. Ενδιαφέρον και αυτό. Αναμένουμε και ετούτη την μελέτη να υλοποιηθεί. 
Διεβρώθησαν οι ακτές στα Ιρια και στην Πλάκα. Παρεδόθη εφέτος η μελέτη για την διάβρωση των ακτών που βεβαίως έπρεπε να είχε παραδοθεί το 2016. Αναμένουμε την υλοποίησή της. Διότι δεν μπορούμε να μιλάμε για σωστή ανάπτυξη του τουρισμού όταν τις ακτές μας τις τρώει το κύμα.

Ακόμα και σήμερα, στο λιμάνι επικρατεί ο πρωτογονισμός με το να μην έχουμε τοποθετήσεις pillars για να παίρνουν ρεύμα και νερό τα τουριστικά σκάφη. Με νερουλάδες δουλεύουμε ακόμα!! Αμυδρά τους θυμάμαι, εγώ ο γέρων, να φέρνουν νερό στο σπίτι. Εχουν καταργηθεί μισό αιώνα τώρα στο Ναύπλιο για τα σπίτια. Αλλά παραμένει ο νερουλάς για τα σκάφη. Απίστευτο. Αναμένουμε πότε θα τοποθετηθούν τα pillars

Βασική υπόσχεση του Τατούλη το 2010 ήταν το να λειτουργήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης ως πολιτικό για να δέχεται πτήσεις τσάρτερ. Αναμένουμε.  Άραγε αναμένουμε; 

Πριν από κάποια χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε απαλλοτριώσεις για να επεκταθεί το ανύπαρκτο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Άργους. Λησμονήθηκε τελείως η απαλλοτρίωση αυτή. Ωωωω ρε καταλήψεις που φαίνονται και από το google maps.Αναμένουμε. Αναμένουμε; (με ερωτηματικό) Τι αναμένουμε; Γιατί έγινε η απαλλοτρίωση τότε; Για ποιο λόγο;. Βρε μπας και;

Λέω για ακόμα μια φορά ότι το Ναύπλιο είναι η μοναδική πόλη στην υφήλιο που η οικονομία της βασίζεται στον τουρισμό, που δεν διαθέτει ένα επίσημο τουριστικό portal. Αναμένουμε. Γιατί να μην αναμένουμε; Τόσα άλλα αναμένουμε. Σε αυτό θα κολλήσουμε; Υπομονή έχουμε. Γιατί δηλαδή; Μία ζωή θα ζήσουμε; Στην άλλη ζωή

Δημοπρατήθηκε πριν μερικά χρόνια το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού μας για να μπαίνουν μέσα τα κρουαζιερόπλοια.
Το έργο έμεινε στην μέση. Δεν είδα κάποιον να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το τότε φιάσκο.
Δεν πειράζει όμως. Μετά από χρόνια το έργο είναι έτοιμο να προχωρήσει εκ νέου. Δημοπρατήθηκε λοιπόν και η λήξη κατάθεσης των προσφορών ήταν προ μηνός. Έκτοτε αναμένουμε τα αποτελέσματα.
Δεν πιστεύω ότι βρέθηκε κάποιος εργολάβος  να προσφέρει έκπτωση μεγαλύτερη του 50% για ένα τόσο πολύπλοκο έργο. Γενικώς αρκετά από τα δημόσια έργα για τα οποία δόθηκαν μεγάλες εκπτώσεις είχαν προβλήματα.
Αυτό που πρέπει να γίνει εάν το έργο προχωρήσει εκ νέου, είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν από το δύσκολο κομμάτι των υποθαλάσσιων εκβραχισμών. Και μετά να πάμε στα εύκολα του να βγάζουμε την λάσπη από τον πυθμένα. Και αυτό πρέπει να γίνει, εάν και εφόσον έχει δοθεί και μεγάλη έκπτωση στο έργο από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία.
Και ελπίζω ότι ο Δήμος μας θα συμμορφωθεί και με την απόφαση του ΚΑΣ για την προστασία των υποθαλλάσσιων αρχαίων. Πρέπει να συμμορφωθεί, όχι μόνον για να μην υπάρξει κινδυνος νέας διακοπής του έργου και νέου φιάσκου, αλλά και διότι τα αρχαία πρέπει να τα προστατεύουμε. Ελπίζουμε και αναμένουμε.

Όμως αυτό που είναι απαράδεκτο στο λιμάνι μας και η όποια αναμονή αποτελεί ντροπή για την πόλη μας και για όλους όσους ζούμε εδώ, είναι οι τριτοκοσμικές συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών της κρουαζιέρας.
Αίσχος.
Στην ουρά οι άνθρωποι κάτω από τον ήλιο.
Να μην υπάρχει μία βρύση.
Μία τουαλέτα. Έφεραν τουαλέτες και τις  εγκατέστησαν μόνον όταν είχαμε εδώ την έκθεση της χλίδας των τουριστικών σκαφών. Οι ηλικιωμένοι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια να πα να.....
Είμαστε το λιμάνι που δέχεται κρουαζιέρες που δεν έχει έναν οργανωμένο χώρο υποδοχής των επισκεπτών. Για να μπορούν να προστατευθούν από τον ήλιο. Να μπορούν να κατουρήσουν. Να αγοράσουν ένα νεράκι ή μία πορτοκαλάδα. Και το κυριότερο να ενημερωθούν. Να πληροφορηθούν για τα αξιοθέατα της πόλης. Για να μπορούμε να προβάλλουμε τις ομορφιές μας και όχι μόνον. Και τα τοπικά μας προϊόντα θα μπορούσαμε να προωθήσουμε σε έναν τέτοιο χώρο.
Και που να πάρει ο διάολος άλλες πόλεις αρκούνται σε μία μεγάλη τέντα για την υποδοχή των επισκεπτών. Εμείς να τους παρατάμε πάνω στην άσφαλτο, κάτω από τον ήλιο;
Πόσο κοστίζει μία τέτοια τέντα; Είναι δυνατόν να βάζουμε ηλικιωμένους ανθρώπους να στήνονται στην ουρά και να προσπαθούν να προστατευθούν σηκώνοντας οι ίδιοι πανιά πάνω από το κεφάλι τους; (Δείτε την φωτογραφία). Είναι δυνατόν να μην μπορεί κάποιος ηλικιωμένος να πιει το χάπι του;

Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε  επί πολύ εικόνες σαν και αυτή της φωτογραφίας που σας αναρτώ. Σήμερα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Δεν είναι δυνατόν να αναμείνουμε το πότε εγώ θα αναλάβω , δηλαδή το ποτέ.
Είναι και θέμα πολιτισμού και αξιοπρέπειας που να τους πάρει και να τους σηκώσει

Όχι. Στο θέμα αυτό δεν μπορούμε να αναμένουμε, όπως σε όλα τα άλλα τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου