Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο σαλτιμπάγκος

Ποιοί είναι κατά τη γνώμη σας οι πιο ακραίοι δεξιοί του σήμερα στην Ελλάδα.
Η απάντησή μου: Όλοι αυτοί που είτε με άμεσο είτε με ενδεχόμενο δόλο επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή, που με απόλυτη ακρίβεια συνεπάγεται την πλήρη εξαθλίωση των φτωχών στρωμάτων και τον περαιτέρω πλουτισμό όλων των λαμογιών και των πλουσίων που έχουν βγάλει μεγάλο μέρος του πλούτου, που έχουν αποκτήσει, εκτός της χώρας.
Το ξέρω ότι ενοχλούνται με όσα ισχυρίζομαι οι οπαδοί του Λαφαζάνη, του Αλαβάνου και του Αλέξη, όμως όπως και να το κάνουμε είναι τελείως αντιδραστικό και δεξιό, να ισχυρίζεσαι ότι πρέπει να κηρύξουμε ολική ή μερική παύση πληρωμών. Τόσα χρόνια με τα δανεικά, κάποιοι στη χώρα μας απέκτησαν απίστευτο πλούτο. Αντί λοιπόν να κληθούν αυτοί να ξεπληρώσουν τα δάνεια, αυτό που τους λένε οι σημερινοί δεξιοί, που αυτοονομάζονται αριστεροί, είναι να μην πληρώσουμε. Και να έλθουν όλοι αυτοί ως νέοι μαυραγορίτες να αγοράσουν εκ νέου την πτωχευμένη Ελλάδα.
Τί λέτε; Υπάρχει κάτι πιο δεξιό και συντηρητικό-αντιδραστικό από αυτό;
Μου λένε, ότι είμαι νεοφιλελεύθερος και ζητάω να πληρώσει ο κοσμάκης.
Πού το είδαν αυτό; Πότε είπα ή ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο; Γιατί οι δήθεν αριστεροί και στην πραγματικότητα δεξιοί να πρέπει να συκοφαντούν κάθε αντίθετη άποψη;
Εγώ μιλώ για ένα αριστερό μνημόνιο.
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος, και όποιος επιθυμεί να μου αντιπαρατεθεί, ας το κάνει με επιχειρήματα, όχι με κορώνες, ειρωνείες και τσιτάτα.
Πρώτον είναι αναγκαίο να μηδενίσουμε τα ελλείμματά μας. Συμφωνώ απόλυτα, με την ΔΗΜΑΡ, ότι πρέπει να μπει πλαφόν στις μεγάλες συντάξεις και στους τεράστιους μισθούς του δημόσιου τομέα.
Είμαι τελείως αντίθετος στα βάρη σε κάθε φτωχό. Στα βάρη στους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους. Στην υπέρμετρη φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα.
Πιστεύω ότι σήμερα είναι δυνατόν να αυξηθούν κατά πολύ όλα τα εισοδήματα μέχρι 20.000 το χρόνο.
Και θέλετε να γίνω πιό συγκεκριμένος για το πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Αντί για φορολόγηση των εισοδημάτων θα πρέπει να φορολογηθεί κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% ο πλούτος που έχει συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια, όταν είναι νόμιμος και δηλωμένος και κατά ποσοστό πολύ μεγαλύτερο όταν διαπιστωθούν  παρανομίες και φοροδιαφυγή. Σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να δημευθεί όλο το ποσό.
Για το πώς μπορεί να γίνει αυτό έχω τις ιδέες μου. Θα  σας τις πω τις επόμενες μέρες.
Αυτό που θα σας πω τώρα είναι τα εξής δύο:
Πρώτον: Θεωρώ ότι η φορολόγηση του δημιουργηθέντος πλούτου στην Ελλάδα μπορεί να επιφέρει έσοδα τουλάχιστον 200 δις, με αποτέλεσμα την άμεση δημιουργία ενός τεράστιου πλεονάσματος (όχι πρωτογενούς αλλά πραγματικού), που θα μας βγάλει άμεσα από την κρίση, θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία, μεγάλη ανάπτυξη και περαιτέρω μεγάλη αύξηση των εσόδων.
Δεύτερον: Η φορολόγηση του πλούτου και όχι η υπερφορολόγηση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων είναι κοινωνικά δίκαιη για πολλούς άλλους λόγους, αλλά και για έναν βασικό.  Ένας σαλτιμπάγκος των προηγούμενων ετών που έχει κάνει μέσω μαύρου χρήματος, παραοικονομίας, αδήλωτων εισοδημάτων, επιδοτήσεων κλπ μια περιουσία ας πούμε 10 εκατομμυρίων, σήμερα έχει κάνει πάσο, δεν έχει εισοδήματα ή δεν τα δηλώνει και έχει διώξει και κανά δυό εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες. Αυτός δεν θα πληρώσει τίποτα σε σχέση με τον εργαζόμενο με μικρά νόμιμα εισοδήματα. Αυτό λοιπόν που προτείνω εγώ ως αριστερό μνημόνιο είναι να αναγκάσουμε τον σαλτιμπάγκο να δώσει τουλάχιστον τα πέντε από τα δέκα εκατομμύρια του πλούτου που έχει φτιάξει (και γίνεται αυτό).  Αυτός ο απίστευτος πλούτος του σαλτιμπάγκου και των άλλων Εκαλέων είναι σήμερα είτε φευγάτος, είτε ακίνητος στις τράπεζες, είτε πισινάτος και κοτεράτος. Η οικονομία δεν θα χάσει τίποτα αν του πάρουμε το μισό. Χάνει όμως με την υπερφορολόγηση του καθημερινού μόχθου.

Και τελειώνω με την εξής ερώτηση προς τους δεξιούς φίλους, που νομίζουν ότι είναι αριστεροί.
Θεωρούν πιο προοδευτικό να μην αποπληρώσουμε τα δάνεια και να παραμείνει ο σαλτιμπάγκος με τα πλούτη του να χαχανίζει, αφού αυτός ωφελήθηκε κατά τα χρόνια της επίπλαστης ευδαιμονίας και τώρα του λέμε δεν πειράζει δεν πρέπει να αποπληρώσουμε τα δανεικά και να γυρίσουμε στη δραχμή για να τον ξανακάνουμε τον σαλτιμπάγκο, δις σαλτιμπάγκο; Είναι πιο αριστερό αυτό, από το να επιδιώξουμε ένα αριστερό μνημόνιο για να πληρώσουν τα δανεικά, αυτοί που χρόνια έχουν ωφεληθεί και ζουν στη χλιδή;

1 σχόλιο:

  1. μπριζιτ η αντισυνταγματικιά29 Ιουνίου 2011 στις 2:18 μ.μ.

    Ακου ενα αστιχάκι μη τζιναβωτό αλλά που βάνει ίσωσ μιαν άλλη μεθοδολογία:
    "Η βάρκα είναι γκόμενα και θα σε γονατίσει.
    Άκου και μία συμβουλή που θα σε συνετίσει:κάνε φίλους σκαφάτους,
    κι'όταν βρεθείτε στ'ανοιχτά,μαγείρευτους και φάτους!!!"
    Τζιμάκος Πανούσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή