Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Νέες προτάσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου

Με μεγάλη μου χαρά διάβασα σήμερα το πρωί ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ¨, το οποίο αναφέρεται στην τύχη του Γ.Νοσοκομείου Ναυπλίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην πρόταση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας αναφέρεται η μετατροπή του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πελοποννήσου. Θεωρώ ότι την πρόταση αυτή πρέπει όλοι να την αγκαλιάσουμε και να την στηρίξουμε. Θα ήταν τρομερή αναβάθμιση για το νοσοκομείο μας και για την πόλη μας η δημιουργία ενός τέτοιου νοσοκομείου. Η παιδιατρική περίθαλψη στον νομό μας είναι ελλειπέστατη, αφού δεν υπάρχει παιδιατρική κλινική, δεν εφημερεύει πάντα παιδίατρος στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, το Νοσοκομείο του Άργους δεν έχει παιδίατρο, ενώ η Κόρινθος δεν δέχεται πάντα τα παιδιατρικά περιστατικά. Οπότε η μόνη λύση είναι τα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία ¨Παίδων¨ στην Αθήνα. Όταν όμως θέλουμε την αποκέντρωση δεν γίνεται να στηρίζεται όλη η νότια Ελλάδα στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας…. Ένα μεγάλο και καλά στελεχωμένο παιδιατρικό νοσοκομείο με ιατρικό προσωπικό πολλών ειδικοτήτων (πχ. παιδιάτρους, χειρουργούς παίδων, ορθοπεδικούς παίδων), θα ήταν ευχής έργων για τον Δήμο μας, αλλά και για όλο τον νομό.
Ειρήνη Μελισσηνού

3 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗΤΗ ΓΙΑΤΡΙΝΑ ΜΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΙΟΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ... ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ....ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΥ21 Ιουνίου 2011 στις 11:49 π.μ.

    ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΥ
    Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ Γ.Ν.ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΩΣ ΚΑΤΙ ΟΥΤΟΠΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Ανώνυμος είχε δίκιο. Από λόγια του αέρα άλλο τίποτε. Και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, όχι μόνο το Νοσοκομείο Ναυπλίου δεν γίνεται Νοσοκομείο Παίδων, αλλά το Παιδιατρική τμήμα του μεταφέρεται στο Νοσοκομείο του Άργους. Και μια διευκρίνιση: τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους παρότι έχουν Παιδιάτρους δεν νοσηλεύουν παιδιά, τα οποία διακομίζονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου υπάρχει Παιδιατρική κλινική. Π/Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή