Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ο κ. Δημόπουλος της Διοικούσας

Μετά το σχόλιο που έκανα για την αιμοδοσία άρχισα να περιδιαβαίνω τα τοπικά ιστολόγια. Και εκεί είδα την ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που υπογράφεται από τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Μωρέ τί μας λες κύριε καθηγητά. Ακου εκεί "ο Δήμαρχος Ναυπλίου δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχει δρομολόγιο για το Τολό μέχρι και τις εννέα και μισή το βράδυ για την εξυπηρέτηση των φοιτητών". Δεν πήρες χαμπάρι ποιός ασχολήθηκε και πρόβαλε τα προβλήματα των φοιτητών; Και ποιός είναι ο Δήμαρχος που θα δεσμευθεί για δρομολόγιο λεωφορείου για το Τολό; Γλουψ γλουψ. Δεν άκουσες τίποτα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εξέδωσε ψήφισμα; Γιατί αγνοείς τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους και αναφέρεσαι στο Δήμαρχο; Δεν έχει αντιληφθεί ότι το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην πόλη του Ναυπλίου και όχι στην πόλη του Δημάρχου;
Τί να πώ;

5 σχόλια:

  1. Προσοχή γιατί το "λαικίζειν" δεν εστι φιλοσοφείν και μπορεί να χύσει την καρδάρα.Αν δεν απατώμαι ο Δήμαρχος εκφράζει,κατ'αρχήν,το Δημοτικό Συμβούλιο.Σαφέστερη θα ήταν η εικόνα για τον καθένα μας αν ξέραμε τι συζητήθηκε στο ΔΣ και τι αποφασίστηκε για να δούμε αν το εξέφρασε σωστά και ο Δ'ημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γενικότερο ύφος του σχολίου το αφήνω στην άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον δεν κατάλαβες τί είπα στο άρθρο μου. Ισως έφταιγα εγώ που δεν τάπα ξεκάθαρα και με λεπτομέρειες. Η τοποθέτηση του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο όταν συζητήθηκαν τα αιτήματα των φοιτητών ήταν πολύ καλή και τόπα ξεκάθαρα κατά τη συνεδρίαση. Εγώ δεν έκανα κριτική στο δήμαρχο. Είπα απλώς ότι ο κ. καθηγητής πρέπει να γνωρίζει ότι βρίσκεται στην πόλη του Ναυπλίου και όχι στην πόλη του Δημάρχου και δεν μπορεί να ευχαριστεί μόνο το Δήμαρχο για μια ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει όλο το δημοτικό συμβούλιο. Θάταν πολύ εύκολο και σωστό να αναφέρει ο κ. καθηγητής όχι ότι "ευχαριστώ το δήμαρχο", αλλά ότι ευχαριστεί την πόλη του Ναυπλίου ή το Δήμο Ναυπλίου ή το δημοτικό συμβούλιο. Και ο κ. πρύτανης δεν είναι ο οιοσδήποτε τυχαίος για να κάνει τέτοια λάθη. Και φίλε μου πιστεύω ότι ο απόλυτος λαϊκισμός είναι αυτός πούρχεται από παλιά με τις ωραίες ανακοινώσεις του τύπου "ευχαριστώ τον τάδε βουλευτή και τον τάδε πολιτευτή ή υπουργό για τις ενέργειές του". Λαϊκισμός είναι οι κολακίες στα πρόσωπα για να εξυπηρετηθούν τα στενά μικροκομματικά ωφέλη. Μίλησα επί μακρόν, αλλά αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία που μας θέλει να στηριζόμαστε στα πρόσωπα και όχι στις πολιτικές τίποτα δεν θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.Δεν μπήκα στην ουσία γιατι δεν την ήξερα και δέχομαι αυτά που λές.Επίτρεψε μου όμως να διαφωνήσω γιατι θεωρώ ότι λαικισμός δεν είναι αυτά η μόνο αυτά που περιγράφεις αλλά και το ύφος και το στύλ και η απαξίωση ίσως; κάποιων πραγμάτων έστω κι αν εμείς έχουμε διαφερετική αποψη.Προσωπικά έχω(ισως όχι πάντοτε για να είμαι κι εγω ειλικρινής) ένα πρόβλημα πεστο κόλλημα με την αισθητικη.Ειδικά απο σένα που ξέρεις γράμματα και μπορείς να εκφραστείς κι αλλοιώς.Το σφάξιμο με το μπαμπάκι είναι καλλίτερο,νομίζω.Ασε που είναι και οι εντυπώσεις που δημιουργούνται σε κάποιους που συνδέονται με τη δημοσκόπηση που αναφερεις σε άλλη ανάρτηση και που μάλλον τους θέλουμε ζεστούς.Αυτο ήθελα να θίξω και νομίζω ότι τώρα έγινα κι εγώ πιο σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ για την καλόπιστη κριτική σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή