Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Θαύμα θαυμάτων!!! Ηλεκτρικό ρεύμα από τα θαμμένα σκουπίδια της Καραθώνας!!!!


"Ραντεβού με την Ιστορία"
"Έξω οι βάσεις του θανάτου"
"Δημοψήφισμα για την ΕΟΚ"
"ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο"
"Επανίδρυση του Κράτους"
"Λεφτά υπάρχουν"
"Ζάππειο ένα"
"Ζάππειο δύο"
"Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" (Λεφτά υπάρχουν εις τον κύβο δηλαδή)
"Με ένα νόμο και ένα άρθρο"
"Σεισάχθεια"


Πόσα και πόσα έχει ακούσει ο δύσμοιρος πολίτης. Και πόσο αφελής είναι να τα έχει πιστέψει όλα αυτά και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός μετρήσιμος.

Όμως και στα τοπικά δεν είναι λίγα αυτά τα εκπληκτικά που έχουμε ακούσει.
Πόσες φορές άκουσες, δύσμοιρε εσύ που τους ψηφίζεις, ότι επιτέλους θα ολοκληρωθεί το έργο του Αναβάλου.  Ανάβαλος ο αναβαλλόμενος.
Δεν σου υποσχέθηκαν αεροδρόμιο στην Τρίπολη πριν από οχτώ χρόνια; Πούντο οεοεοεοε;
Δεν πανηγύριζαν για την μαρίνα στο Ναύπλιο; Πούντηνα οεοεοεοε;
Δεν κομπορρημονούσαν για το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού, που το είχαν πριν εκβαθύνει και που σχεδιάζουν τώρα να το εκβαθύνουν εκ νέου;
Πόσα παχιά λόγια για το Πανεπιστημιακό campus. Πούντο οεοεοεοε;
Πόσες φορές δεν σου έδωσαν υποσχέσεις για το Μπούρτζι, το τελωνείο, το Τριανόν, το Χαμάμ, το κτήριο Βίγκα, τις εκκλησιές που καταρρέουν; Και νάξεραν και τι χρήση να δώσουν σε όλα αυτά τα κτήρια αν ποτέ ολοκληρωνόντουσαν τα έργα αποκατάσrασης;
Δεν σου είπαν για τα υδροπλάνα που θα έφερναν του πλούσιους τουρίστες;
Για την Καραθώνα;
Για το Νοσοκομείο;
Γνωρίζετε φίλοι μου και εχθροί μου και όλοι υμείς οι αδιάφοροι, πόσα χρήματα  εσείς προσωπικά από την τσέπη σας πληρώσατε για την μελέτη του Συνεδριακού Κέντρου, που ποτέ δεν θα γίνει και που ποτέ δεν επρόκειτο να γίνει;
Γνωρίζετε πόσα πληρώσατε ήδη και συνεχίζετε να πληρώνετε τώρα και θα πληρώνετε σε βάθος χρόνου για την αγορά του κτήματος για το Πανεπιστημιακό campus?

Ουφφφ!!! Αρκετά

Και οδηγηθήκαμε σήμερα στην κορύφωση με υπόσχεση της δημοτικής μας αρχής, ότι θα έλθει κάποια εταιρία, που δεν γνωρίζουμε ούτε καν το όνομά της, να φτιάξει ένα εργοστάσιο και θα ξεθάψουμε τα σκουπίδια από την Καραθώνα και από τον σκουπιδότοπο του Τολού και με αυτά τα σκουπίδια θα παράγει η εταιρία ρεύμα!!!! Και εμείς δεν θα πληρώσουμε το παραμικρό, λέει!!!!!

Ας δούμε όμως την επιστολή της εταιρίας.
Την υπογράφει κάποιος άγνωστος, που απ΄ότι φαίνεται δεν είναι και τόσο άγνωστος.
Μας λέει ο κύριος αυτός, ότι μία κάποια εταρεία θα κατασκευάσει εργοστάσιο, χωρίς να μας λέει ποια είναι αυτή η εταιρεία!!!!
Θέλει, λέει, να το κατασκευάσει κάπου σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Καραθώνα!!!! Κάπου εκεί ένα εργοστάσιο που θα επεξεργάζεται τα θαμμένα σκουπίδια!!!! Και εγώ έχω το βράδυ ραντεβού με την Μόνικα.
Οι μελέτες, λέει, θα κοστίσουν μισό εκατομμυριάκι λεει. Το εργοστάσιο, λέει, θα κοστίσει ενενήντα εκατομμυριάκια μόνον, λέει. Και εγώ πάω αύριο να αγοράσω μία Άστον Μάρτιν, λέω. Γιατί να μην λέγω κι εγώ;
Δεν μας μιλάει για ιδία συμμετοχή στην δήθεν επένδυση. Δεν έχουν δηλαδή χρήματα δικά τους να βάλουν. Που θα βρουν όμως τα χρήματα;  Θα τα βάλουν,λέει, τα funds και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λέει. Και εμένα το βραδάκι θα μου δώσει κάποια εκατομμυριάκια ο φίλος μου ο Μπιλ, ο Γκέιτς βρε παιδί μου, να αγοράσω ένα μικρό κότερο.
Δεν μας λέει αν θα χρειαστεί ΧΥΤΥ. Τι θα γίνονται όμως τα υπολείμματα; Που θα χωροθετηθεί ο ΧΥΤΥ;
Το εργοστάσιο, λέει, θα  έχει σαν σκοπό την εκμετάλλευση των θαμμένων σκουπιδιών. Και μετά; Πάπαλα μετά, αφού ο Δήμος μας θα συμμετάσχει στο σχέδιο της Περιφέρειας, απ΄ ότι μας λένε.
Ενενήντα εκατομμύρια και άλλο ένα αμελητέο μισό εκατομμυριάκι για να φτιαχτεί ένα εργοστάσιο με ημερομηνία λήξης. Και θα κάνουν ουρά οι Τράπεζες του εξωτερικού και τα funds, να χρηματοδοτήσουν το project!!!!!
Δεν τα σκέφτηκε όλα αυτά ο επενδυτής  τόσα χρόνια που θάβαμε τα σκουπίδια και το σκέφτηκε τώρα που τα έχουμε θάψει και πρέπει να τα ξεθάψουμε!!!!!
Δεν το σκέφτηκε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Περιφέρειας για να προσφέρει την δωρεάν επεξεργασία των σκουπιδιών εσαεί και έτσι επιλέχθηκε απότην τατούλεια διοίκηση ο εργολάβος στον οποίο θα του σκάμε ένα σωρό χρήματα.
Δεν σκέφτηκε να συμμετάσχει σε κάποιον άλλο διαγωνισμό ανά την χώρα και ήλθε σε εμάς να φτιάξει εργοστάσιο για τα θαμμένα σκουπίδια!!!!
Δεν μας λέει το μπίζνες πλαν. Πόσα σκουπίδια θα επεξεργάζεται κατ΄έτος; Πως θα καθαρίζει τα σκουπίδια από το χώμα και πόσο θα κοστίζει αυτό; Πως  θα επεξεργάζεται τα οργανικά απόβλητα που ήδη έχουν σαπίσει ή και εξαφανιστεί; Θα κάνει ανακύκλωση των όποιων μετάλλων βρει θαμμένα στην Καραθώνα; Πόσο θα κοστίσει αυτό και πόσα περιμένει να εισπράξει; Ποία θα είναι η χρηματοοικονομική επιβάρυνση της εταιρείας από τα δάνεια των ενενήντα εκατομμυρίων και του μισού εκατομμυρίου επιπλέον; Ποιες εξασφαλίσεις μπορεί να δώσει για να τύχει ενός τέτοιου τερατώδους χρέους;
Δεν μας περιγράφει τις τεχνικές μεθόδους; Πως θα καθαρίζονται τα σκουπίδια από τους τόννους χώματος με τα οποία είναι θαμμένα; Ποία τεχνική μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας;

Να σας πω κάτι για επιμύθιον στο παραμύθι;
Πταίσμα έχετε κάνει όλοι εσείς που πιστέψατε ότι ο Καραμανλής, ο χοτντόγκος, θα επανίδρυε το κράτος ή εσείς που πιστέψατε ότι ο Αντουάν θα έδιωχνε το μνημόνια με τα Ζάππεια ή εσείς που πιστέψατε στο λεφτά υπάρχουσιν και στο λεφτά υπάρχουσιν εις τον κύβον (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και εσείς που πιστέψατε ότι στο Ναύπλιο θα κατασκευαζόταν το συνεδριακό κέντρο και η μαρίνα σε σχέση με αυτούς που πίστεψαν ότι θα έλθει μια κάποια εταιρεία, θα χρηματοδοτηθεί με ενενήντα μύρια και θα κατασκευάσει κάπου, κάποτε ένα εργοστάσιο για να κάνει παραγωγή ρεύματος με τα σκουπίδια της Καραθώνας που θα ξεθάψει από εκεί!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου