Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Φανφάρες



Κάτι μου λέει ότι η αιρετική μου αυτή ανάρτηση εκφράζει όχι τη ισχνή μειοψηφία, αλλά αρκετούς από τους συμπολίτες μας.
Αυτή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να ανακηρύξει τον Αντώνη επίτιμο δημότη της πόλης μας, νομίζω ότι ήταν η χαρά των δημοτικών και κομματικών παραγόντων και των περί αυτών.
Είναι σπάνιο να δεις στο Ναύπλιο τόσες ανακοινώσεις για ένα θέμα.
Όμως αυτό που εγώ πιστεύω, και λέω ότι πρέπει να εκφράζει και μπόλικους Ναυπλιώτες και όχι εμένα τον μοναχικό, είναι ότι η φασαρία αυτή ήταν υπερβολική για ένα ασημαντότατο εν πολλοίς θέμα.
Ποιος θυμάται σήμερα ότι πριν από κάποια χρόνια ανακήρυξε η πόλη μας επίτιμο δημότη τον τότε επίδοξο Πρωθυπουργό Κώστα. Εάν μάλιστα  δεν μας το θύμιζε και μία σωστή ανακοίνωση (η μόνη) μιας δημοτικής παράταξης.  είναι βέβαιο ότι θα το είχαμε   άπαντες λησμονήσει. 
Θα τον κάνουν λοιπόν  επίτιμο δημότη και τον σημερινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον τέως Γκλιγκοροφάγο. 
Και λοιπόν; Γιατί άραγε τόσος θόρυβος βρε παίδες; Δεν έχουμε συγκεκριμένα προβλήματα στον Δήμο μας ώστε να μην ασχολούμαστε τόσο πολύ με τις φανφαριάσεις που ετοιμάζει η δημοτική αρχή;
Να τα κουστούμια στους εντός της αιθούσης. Να τα χαμόγελα. Να και η πιθανή απουσία του αμήχανου  αρχηγού της νεολαίας του Πασοκ, που ανήκει στο κυβερνητικό τοπικό team.
Και απέξω από την αίθουσα της βράβευσης να και η αγωνιστική γυμναστική και οι κραυγές.
Αλλά τα προβλήματα είναι εδώ και συγκεκριμένα και δυστυχώς ολίγοι ασχολούνται σοβαρά με δαύτα.
Και  τα προβλήματα θα παραμένουν προβλήματα και αυτά απασχολούν τους πολίτες.
Και που θα γίνει η τελετή (εάν γίνει παρόντος του Αντώνη) πιστεύει κάποιος, ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει πόντους; 
Και άραγε θα τη δεχθεί την "τιμή" ο Αντώνης; Θα έλθει να παρευρεθεί σε μία εκδήλωση που η πόλη τον βραβεύει για Μαυρογιαλουρισμό;
Βοήθησε λοιπόν ο Πρωθυπουργός το Ναύπλιο επειδή ο ένας γονέας της γυναίκας του είναι από εδώ. Δεν είναι Μαυρογιαλουρισμός αυτό; Θα εμφανισθεί δηλαδή ένας πρωθυπουργός και θα ακούει τις ευχαριστίες ενός δήμαρχου μια μικρής επαρχιακής πόλης, διότι βοήθησε το Ναύπλιο, σε αντίθεση με άλλες πόλεις. Τι; Πως είπατε; Τις βοήθησε όλες τις πόλεις και όχι μόνο το Ναύπλιο; Προς τι τότε η ανακήρυξή του σε επίτιμο;
Αλλά και οι άλλοι; Βρήκαν ευκαιρία. Θεωρώντας τους εαυτούς τους ως αυθεντικούς εκφραστές όλων των Αναπλιωτών, πέρασαν γενεές δεκατέσσερις τον Αντώνη για τα πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργού. Δηλαδή για να καταλάβω.... Το θέμα είναι εάν κάποιος είναι καλός Πρωθυπουργός για το εάν θα γίνει ή όχι επίτιμος δημότης του Ναυπλίου;
Τι να πω; Λίαν απωθητική βρίσκω την απόφαση να ανακηρύξουμε τον Αντώνη επίτιμο δημότη, διότι βοήθησε την πόλη, αλλά εξίσου απωθητικές βρίσκω και όλες τις αντιδράσεις των υπολοίπων που το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν κομματική γυμναστική. Σιγά μην αλλάξουν πολιτικές εάν γίνει ή δεν γίνει επίτιμος ο Πρωθυπουργός στο χωριό μας.
Αυτό που θα πρέπει επιτέλους να γίνει είναι να μιλήσουμε κάποτε και επί των πραγματικών προβλημάτων. Να μιλήσουμε για τα πολλά θέματα που αντιμετωπίζουμε. Και γιατί όχι; Και για αυτά που έχουν σχέση με τις "βοήθειες" που πρόσφερε ο Αντώνης στην πόλη μας.
Η συζήτηση που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει δεν είναι ούτε τα "μπράβο", ούτε τα "ευχαριστούμε" που βοήθησες το μισογυναικοχώρι σου ρίχνοντας άλλες πόλεις (όταν τα οικονομικά είναι λίγα κάποιος πρέπει να αδικηθεί για να ευνοηθεί η πόλη που σουλατσάρει πριν από την Ανάσταση) αλλά ούτε και τα "ουουου" στον πρωθυπουργό και τα "εσύ φταις που αυτοκτόνησε κόσμος".
Αυτά που εγώ θα ήθελα να συζητηθούν είναι θέματα όπως:
Πως τα έργα που γίνονται σήμερα στο λιμάνι του Ναυπλίου (για τα οποία λέγεται ότι έβαλε το χεράκι του ο Αντώνης) θα αποδώσουν στην τοπική οικονομία. Πως θα μπορέσει εν τέλει να λειτουργήσει η χερσαία ζώνη του λιμανιού, ώστε η πόλη μας να παραμείνει φιλική στους επισκέπτες και να μην τους διώχνουμε.
Πώς τα έργα αναβάθμισης των γηπέδων ποδοσφαίρου σε όλη την Αργολίδα (άλλη ιστορία μαυρογιαλουρισμού), δεν θα πάνε στράφι, αφού οι χλοοτάπητες που θα τοποθετηθούν, με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα μπορούν στο μέλλον να συντηρηθούν.
Πως το φυσικό αέριο θα φτάσει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Αργους και του Ναυπλίου.
Πως δεν θα πάνε στράφι τα εκατομμύρια που δόθηκαν για τον σιδηρόδρομο.
Τους επαγγελματίες του τουρισμού δεν μπορεί να τους απασχολεί η γιορτή με τον Αντώνη, αλλά το εάν οι υποσχέσεις για τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη θα γίνουν πραγματικότητα.
Οι αγρότες αύριο θα έχουν ξεχάσει τις φανφάρες στο Ναύπλιο. Αλλά καθημερινά θα τους απασχολεί το πως θα ποτίσουν οικονομικά τα κτήματά τους και πως θα μπορούν να ποτίζουν καθημερινά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να στραφούν και σε δυναμικές καλλιέργειες.
Οι γονείς θέλουν κάποτε να λυθεί το κτηριακό στα σχολειά της πόλης μας. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με τα πανηγύρια, ούτε και με τις κατηγόριες περί προδοσιών.
Δυστυχώς μας αρέσουν τα φαινόμενα και τα πιασάρικα. Μια ανακοίνωση με δέκα σειρές με εύγε και ευχαριστίες ή αντίθετα  με έντεκα σειρές περιγραφής των δέκα πληγών του Φαραώ και εκτελέσαμε το κομματικό μας καθήκον.
Δεν τσιμπάω.  Ειδικά μετά και την τελευταία ανακοίνωση που διάβασα. Πανομοιότυπη μεν με τις άλλες, όμως...... Οι συντάκτες της;   Όλα τα είχε η Μαριορή, εμφανίσθηκαν  και οι νεοναζιστές να μιλάνε για προδοσίες.
Τα θέλαμε και τα πάθαμε.
Α τα διάτανε. με κάνανε και μένα και μιλάω και εγώ για επίτιμους.
ΥΓ Την είχα γράψει την ανάρτηση αυτή (δεν το είχα χτενίσει ακόμα με μπουκλάκια), όταν διάβασα ένα παρεμφερές Παλαμπούρτζιον κείμενον.
Το αφιερώνω λοιπόν στον διάδοχο (ξέρει αυτός)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου