Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

I have a dream my friends

(κάππαρη ξεπροβάλει από ένα κλειστό παλαιό παραθύρι)
Ονειρεύομαι:
Το Ναύπλιο να γίνει η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα προσφέρει την υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο Πι να μπορεί κάποιος να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και να το φορτίζει συνάμα.  Περί τα τέλη της επόμενης δεκαετίας υπολογίζεται ότι θα πωλούνται περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απ΄ότι συμβατικά.  Ήδη κυκλοφορούν πολλά στην Ευρώπη. Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τα αυτοκίνητα αυτά και οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 40% εφέτος!! Εμείς το ύπνο των αμέριμνων. Κάποια στιγμή ξένοι επισκέπτες μεσαίου και υψηλού εισοδήματος θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην χώρα μας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι Έλληνες θα ακολουθήσουν. Οι σπουδαίες πόλεις προηγούνται και προετοιμάζονται, οι μίζερες ακολουθούν λαχανιασμένες.

Ονειρεύομαι:
Ένα ψηφιακό μουσείο στο Μπούρτζι, όπου ο καθείς που μπαίνει μέσα θα μπορεί να βλέπει την ζωή των δημίων με εφέ ήχου και φωτός και με πανοραμικό σινεμά 360 μοιρών. Και να παρακολουθεί δραματοποιημένα τα μεγάλα εγκλήματα που συντάραξαν την Ελλάδα Και εκεί θα είναι εκθέματα του εγκληματολογικού μουσείου. Ονειρεύομαι ένα όμορφο καφέ-εστιατόριο-ουζερί με θέα το Ναύπλιο απέναντι. Και μία ψηφιακή εφαρμογή όπου θα βλέπεις το Ναύπλιο, τμήματα του Ναυπλίου και κτήρια και μνημεία, όπως ήταν κατά το παρελθόν.

Ονειρεύομαι:
Μία ψηφιακή πόλη, με όλα τα καλούδια της μεταβιομηχανικής εποχής τα οποία οι υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν με μεγάλες ταχύτητες παντού. Ονειρεύομαι μια πόλη με free internet. Ονειρεύομαι έναν Δήμο που θα δίνει κίνητρα σε καλλιτέχνες, συγγραφείς, εργαζόμενους στην ψηφιακή τεχνολογία να έλθουν να εγκατασταθούν στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας για μια χαλαρή ευτυχισμένη ζωή.

Ονειρεύομαι:
Μια πόλη που θα ανακυκλώνει το 90% των απορριμμάτων της.

Ονειρεύομαι:
Προγράμματα μαζικού αθλητισμού για όλα τα παιδάκια. Να δοκιμάσουν όλα τα αθλήματα για να δουν που έχουν την κλίση του ο καθείς. Όχι όλα τα παιδάκια στην πισίνα το καλοκαίρι και όλα στα πέντε επί πέντε και στα μπάσκετ τον χειμώνα. Οχι αυτός που έχει κλίση στην άρση βαρών να πρέπει υποχρεωτικά να γίνει καλαθοσφαιριστής. Ονειρεύομαι προγράμματα μαζικού αθλητισμού και για ενήλικες. Ονειρεύουμε ένα τέλος στα τριαντάρια και τα πενηντάρια που δίνουν οι οικογένειες για να παίξει το πετσί ο γιος

Ονειρεύομαι:
Αστική συγκοινωνία για να δοθεί ένα τέλος στην τρέλα των μετακινήσεων με ΙΧ

Ονειρεύομαι:
Να ξεπεράσει η πόλη μας την Ζάκυνθο και την Κέρκυρα σε ποιότητα και σε αριθμό μπαντών και χορωδιών. Ονειρεύομαι ένα τέλος στις αποκλειστικότητες.

Ονειρεύομαι:
Την πλήρη απαγόρευση του να πρέπει να απευθυνθείς στον τοπικό πολιτικό για να λύσεις το μικροπρόβλημά σου. Η διαδικασία να είναι αυτοματοποιημένη και ανώνυμη μέσω διαδικτύου, τηλεφώνου, sms, ταχυδρομείου.

Ονειρεύομαι:
Ένα μεγάλο ηρώο όπου θα αναγράφονται όλοι οι πεσόντες Αναπλιώτες υπέρ πατρίδας. Ονειρεύομαι ένα γλυπτό στην παραλία, που θα κοιτά στην Δύση, προς τιμή του θαλασσοπόρου Νικόλα, του Αναπλιώτη, που υπήρξε με λίγους άλλους ο πρώτος που πραγματοποίησε τον περίπλου της γης.

Ονειρεύομαι:
Ένα μουσείο φωτογραφίας στην Πρόνοια, εκεί που έζησαν οι φωτογράφοι του προηγούμενου αιώνα.

Ονειρεύομαι:
Το μουσείο της πόλης του Ναυπλίου, ως ένα ανοικτό μουσείο με κέντρο του το Βενετικό κτήριο στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου και παραρτήματά του το μουσείο Τελωνείου και Ναυτιλίας και Εμπορίου στο παλαιό Τελωνείο, το μουσείο της ιστορίας της αστικής τάξης του Ναυπλίου στο κτήριο Παπαδόπουλου, τις σηματοδοτημένες διαδρομές μέσα στα στενοσόκακα για περιδιάβαση στην ιστορία, σε σύμπραξη και σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο. Ονειρεύομαι ένα μεγάλο αρχείο προφορικής ιστορίας

Ονειρεύομαι:
Στα καταστήματα της πόλης να τοποθετηθούν μουσειακά αντικείμενα. Σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυρία Παπαντωνίου και δεν βρήκε ανταπόκριση ούτε από τον λευκόνυχτο Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου, ούτε από τον Δήμο μας. Φαντασθείτε σε κάθε κατάστημα ενδυμάτων να εκτίθενται δυο τρία φορέματα και ενδύματα άλλης εποχής και σε ένα παιχνιδάδικο παιχνίδια του παρελθόντος!!!! Μια πόλη ένα μουσείο και οι επισκέπτες να έχουν κίνητρο να μπουν στα καταστήματα (μετά εναπόκειται στους καταστηματάρχες να ωφεληθούν)

Ονειρεύομαι:
Η πόλη μας να γίνει το οινικό κέντρο πώλησης των κρασιών της περιοχής. Να καταφτάνουν οι επισκέπτες και να γνωρίζουν ότι εδώ θα βρουν τους καλύτερα Αγιωργίτικα και μοσχοφίλερα.

Ονειρεύομαι:
Οι πιο άγονες και βραχώδεις περιοχές γύρω από τ΄Ανάπλι να φυτευθούν με λεβάντα, κρίταμο μαντζουράνα, φασκόμηλο, μέντα, μελισσόχορτο και με άλλα αρωματικά φυτά. Στ΄Ανάπλι να πωλούνται όλα αυτά. Και επισκέπτες να καταφτάνουν για να απολαύσουν τις ανθισμένες λεβάντες.

Ονειρεύομαι:
Ένα δημοτικό σινεμά που να μας δείχνει και Ευρωπαϊκό και Κινέζικο και Λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο. Όχι μόνον Χόλιγουντ.

Ονειρεύομαι:
Ένα ωραίο αναψυκτήριο στο Παλαμήδι, όπου θα μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του, μέσα στο βενετσιάνικο Κάστρο με θέα το Nαύπλιο, τον Αργολικό Κόλπο, τον Αργολικό Κάμπο.

Ονειρεύομαι:
Την ανάδειξη των μνημείων της Φράγκικης, Οθωμανικής και Βενετικής περιόδου της πόλης. 

Ονειρεύομαι:
Να προβάλει το Ναύπλιο την ανωτερότητα του μελιού από άνθη πορτοκαλιάς σε σχέση με όλα τα άλλα μέλια. Ναύπλιο η πόλη του πιο αρωματικού μελιού της υφηλίου. Ναύπλιο η πόλη των τοπικών μελισσοκόμων.

Ονειρεύομαι:
Να γεμίσει ξανά ο Αργολικός Κόλπος με την περίφημη σφυρίδα του Ναυπλίου. Τρόποι υπάρχουν. Χωροθέτηση χώρων απόλυτης προστασία για αναπαραγωγή.

Ονειρεύομαι:
Έναν Μαραθώνιο στον οποίο οι δρομείς να περνούν από όλους τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους. Έναν Μαραθώνιο στον οποίο θα συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς από όλη την υφήλιο. Έναν Μαραθώνιο με τον οποίο το Ναύπλιο θα γίνει διάσημο και θα αποφέρει οικονομικά οφέλη για το Γηροκομείο μας. Όχι έναν μαραθώνιο για τον οποίο θα πληρώνουν οι δημότες.

Ονειρεύομαι:
Ένα καινούργιο κλειστό στάδιο στολίδι στην πόλη, στο οποίο ο Οιακας θα αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ονειρεύομαι:
Μια πόλη με ποδήλατα, παγκάκια, πεζόδρομους και όχι αποκλειστικά τραπεζόδρoμους και πεζοδρομήσεις όχι μόνον στην παλαιά πόλη.

Ονειρεύομαι:
 Ένα εξαιρετικό νοσοκομείο στην πόλη που θα είναι οικονομικά αυτοδύναμο, αφού θα  παρέχει υπηρεσίες υψηλού ιατρικού τουρισμού.

Ονειρεύομαι:
Ένα μεγάλο αθλητικό πάρκο στην Καραθώνα. Κέντρο τριάθλου. Με γήπεδα τένις και αθλοπαιδιών. Beach volley και beach handball. Έναν βοτανικό κήπο για την δική μας χλωρίδα. Ένα ανοικτό θέατρο. Βιολογικό καθαρισμό. Σκοπευτικό κέντρο εκεί που σήμερα είναι ο σκουπιδότοπος. Κέντρο τοξοβολίας.

Ονειρεύομαι:
Τον πιο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Βυζαντινής εποχής μετά τον Μιστρά στην Ρόμβη στο Τολό. Και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να έρχονται τον Νοέμβρη και τον Γενάρη για να δουν τον χώρο αυτό και να γεμίζουν τα ξενοδοχεία του Τολού

Ονειρεύομαι:
Ενα τραίνο υψηλών ταχυτήτων να συνδέει την πόλη μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Οχι μόνον για επιβάτες αλλά και για εμπορευματικές μεταφορές

Ονειρεύομαι:
Να γίνει το Αβδήμπεη ένας ονομαστό σε όλη την Ελλάδα χωριό, επειδή εκεί υπάρχουν οι πανέμορφες μανόλιες, πράγμα  που ελάχιστοι το γνωρίζουν

(Οι μανόλιες στο Ηραίο-για όσους δεν γνωρίζουν το Αβδήμπεη)

Ονειρεύομαι:
Να γίνει μια δραστική παρέμβαση στον δρόμο τον επονομαζόμενο "της σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων", με παράπλευρη λωρίδα κυκλοφορίας και με 3-4 κυκλικούς κόμβους για να παύσουμε να θρηνούμε θύματα.

Ονειρεύομαι:
Μία πόλη πλήρως προσβάσιμη για αναπήρους. Στην οποία ουδείς ανάπηρος θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να λειτουργήσει ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους.

Ονειρεύομαι:
Να φύγουν όλες οι κεραίες τηλεοράσεων, τα δορυφορικά πιάτα, οι ηλιακοί, τα air condition από τις στέγες και τις προσόψεις των διατηρητέων κτηρίων. Να γίνει ένα μεγάλο πρόγραμμα για να παίρνουν ζεστό νερό, και δορυφορικό σήμα τηλεόρασης όλα τα σπίτια στο ιστορικό κέντρο από μία κεντρική πηγή.

Ονειρεύομαι:
Η πόλη μας να ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO διότι το αξίζει.

Ονειρεύομαι
Να μην πάψω να ονειρεύομαι για αυτή την πόλη μέχρι να κλείσω τα μάτια μου και αναχωρήσω
Να είναι ο κατάλογος αυτός των ονείρων και επιθυμιών μου όχι περιοριστικός, αλλά δυναμικός, να μην σταματά, να αλλάζει, να εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα

Ονειρεύομαι να ονειρεύονται και άλλοι πολλοί πλην εμού και
Ονειρεύομαι να αποφασίσουν οι πολίτες να εμπιστευτούν έστω και για μία τετραετία κάποιους ονειροπόλους

Εν τέλει ονειρεύομαι
Να μας ζηλεύουν όλοι οι άλλοι διότι εμείς ζούμε σε αυτή την πόλη και σε αυτή την περιοχή.
Μια πόλη δυναμική που προωθεί την τοπική παραγωγή.
Μια πόλη του πολιτισμού και της δημιουργίας.
Μια πόλη που θα δίνει προτεραιότητα στον κάτοικο και που οι επισκέπτες θα καταφτάνουν ακριβώς διότι θα βλέπουν μία πόλη ανθρώπινη για να ζει κάποιος και όχι μια πόλη της αρπαχτής και της ξεπέτας.Μια πόλη στην οποία οι μεμψίμοιροι και οι εγωιστές δεν θα έχουν λόγο και τρόπο να προβάλουν τα εγώ και τις μιζέριες τους.

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ
I HAVE A DREAM
Υμείς ονειρεύεστε;
Do you have any dream at all my friends for this town?


ΥΓ Θα την ανεβάζω αυτήν την ανάρτηση δυο φορές κάθε μέρα, μπας και ξεκινήσετε και εσείς να ονειρεύεστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου