Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μία ιστορία sex μεταξύ δύο αμαρτωλών

Προς το παρόν οι πάντες στη χώρα μας σιωπούν.
Και όμως στο οικονομικό τηλεοπτικό υπερεθνικό δίκτυο Bloomberg, το θέμα του κρυφού δανείου της Ελλάδας από την Γκόλντμαν Σακς είναι σήμερα 6 Μαρτίου 2012 πρώτη είδηση. http://www.bloomberg.com/news/2012-03-06/goldman-secret-greece-loan-shows-two-sinners-as-client-unravels.html

Πλέον αποκαλύφθηκε ότι οι τότε οικονομικοί φωστήρες μας, προκειμένου να μπει πρόωρα  η χώρα στη ζώνη του Ευρώ, ώστε να μπορούν να πανηγυρίζουν και να εξασφαλίσουν την πολιτική επιβίωσή τους, ήλθαν σε συμφωνία με την Αμερικάνικη επενδυτική τραπεζική υπερδύναμη για να κρύψουν τα Ελληνικά χρέη. Σήμερα όμως βγαίνουν στη φορά συγκεκριμένα στοιχεία αυτής της  λαθροχειρίας. Η Goldman Sachs έγινε μέσα σε μία μέρα με την υπογραφή της συμφωνίας κατά επτακόσια ενενήντα τρία εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερη σε βάρος της χώρας μας και μέσα σε τέσσερα χρόνια (από το 2001 έως το 2005) το αρχικό δάνειο, μέσω του οποίου προσπάθησαν να κρύψουν τα χρέη, από 2,8 δις ευρώ έφθασε στα 5,1 δις ευρώ.


Η απόκρυψη του χρέους έγινε μέσω πολύ εξειδικευμένων swaps που εξέδωσε ο Αμερικάνικος κολοσσός, που έπαιζαν σε ανταλλαγές νομισμάτων (δραχμής, ευρώ, δολαρίων και γιεν). Μέσω των περίπλοκων χρηματοδοτικών αυτών προϊόντων η Γκόλντμαν έκρυψε κάτω από το χαλί χρέος που ισοδυναμούσε με το 2% του ΑΕΠ της χώρας και για τις καλές της υπηρεσίες  κέρδισε σε μια μέρα περίπου εξακόσια εκατομμύρια ευρώ και σε μία τετραετία 2,3 δις ευρώ!!


Και βεβαίως ο μουσάτος παλιός Πρόεδρος της ΕΦΕΕ δεν καταλάβαινε απολύτως τίποτα για swaps και χρηματοδοτικά σχήματα και δεν είχε πάρει χαμπάρι για το ότι η Κυβέρνηση και το κόμμα στο οποίο συμμετείχε χρέωσε αυτά τα δυσθεώρητα ποσά στους ώμους των  μισθωτών και συνταξιούχων. Και βεβαίως ο γλυκολάλητος καθηγητής Πανεπιστημίου του Συνταγματικού Δικαίου δεν είχε αντιληφθεί και καμία σκασίλα δεν έδινε για τα swaps που έπαιζαν στα currencies.  Όμως σήμερα οι πολίτες υποφέρουν διότι, τότε ο μουσάτος της ΕΦΕΕ και ο καθηγητής του Συνταγματικού, ήθελαν να είναι παράγοντες στην ευρωζώνη, κρύβοντας χρέη και χαρίζοντας τεράστια ποσά στους Αμερικάνους. Είναι ώρα λοιπόν να γυρίσει ο ένας πίσω στην έδρα του (αν τολμήσει πλέον να ξαναδιδάξει) και ο άλλους στην Πλατεία Κολωνακίου να κάνει παρέα με τους ανεπάγγελτους της πολιτικής. Και μαζί με αυτούς και εμείς τοπικά ας στείλουμε από εκεί που μας εμφανίσθηκε τον τοπικό πολιτικό, που σήμερα ευχαριστεί τον Αντώνη, προκειμένου να παραμείνει, με τις ευλογίες και των ισχυρών των ΜΜΕ, υπουργός πετρελαίων.
Αναρτώ όλα τα παραπάνω για ένα και μόνο λόγο. Διότι στην Ελλάδα υπάρχει σιωπή, όταν σε ξένα κανάλια η αισχροκέρδεια της Goldman σε βάρος της Ελλάδας, με την ανοχή των Ελλήνων πολιτικών, είναι κύρια είδηση.
Μεταφράζω λοιπόν ένα μικρό απόσπασμα  του άρθρου του Bloomberg: "Το Ντηλ της Γκολντμαν Σάκς αποτελεί μια ιστορία sex, μεταξύ δύο αμαρτωλών"

1 σχόλιο:

  1. γενηθηκαι καποται ενα αγορακη η γιαγιατου τουδοσε μια ευχι να ζησης και να σουρχονται ολα δεξια νομηζο αιγηνα κατανοητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή